ΕΚΔΡΟΜΗ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2002

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση τα έγγραφα σχετικά με την εκδρομή της Β Λυκείου :

Προσφορές - Σύμβαση Β Λυκείου.

 

Διαβίβαση Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατιωτικού Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2004)

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το έντυπο σχετικά με 


που αφορά τους άρρενες μαθητές γεννηθέντες το 2004 σχετικά με την υποχρέωσή τους για κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες Δελτίου Απογραφής κατά το χρονικό διάστημα από 02 Ιανουαρίου2022 έως τις 31 Μαρτίου 2022 επισημαίνοντας ότι οι εν λόγω μαθητές πρέπει να διαθέτουν πέραν των υπολοίπων δικαιολογητικών, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και κωδικούς πρόσβασης Τaxisnet.

Διενέργεια self-test

(1 - user rating)

Τρόπος Λειτουργίας εκπαιδευτικών Μονάδων με την επάνοδο από τις διακοπές των Χριστουγέννων

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το ΦΕΚ σχετικά με την: 

Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που έχουν σημειωθεί με κίτρινο χρώμα
 
 

Ανακοίνωση για τα αγόρια του γεννήθηκαν το έτος 2006

(1 - user rating)

Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας 2021-2022

(0 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση τον Συλλογικό Προγραμματισμό Σχολικής Μονάδας
Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας 2021-2022

Οργανισμός Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το ΦΕΚ σχετικά με τον Οργανισμό Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Οργανισμός Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το ΦΕΚ σχετικά με τον Οργανισμό Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Οδηγίες Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2025 (Γεννημένοι το έτος 2004)

(1 - user rating)
 
 
 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχετικά με το edupass.gov.gr

(1 - user rating)

Το υπουργείο Παιδείας , με αφορμή το γεγονός ότι από  σήμερα Δευτέρα οι μαθητές , εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, για να συμμετάσχουν με τη φυσική τους παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία, θα πρέπει να καταθέτουν δήλωση στο edupass, ετοίμασε τις ακόλουθες έξι ερωτήσεις-απαντήσεις:

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση edupass;

● οι μαθητές/τριες δημοσίων σχολικών μονάδων (υποβάλλεται από γονέα/κηδεμόνα)

● το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και
Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)

● κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους
εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Πρέπει να εκτυπώνω την σχολική κάρτα όταν δηλώνω self-test;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Κάθε πότε υποβάλλω δήλωση edupass;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η

Στην περίπτωση που το παιδί σας ή εσείς υποβάλλεστε σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Αναζητώ το παιδί στο σχολείο και δεν μπορώ να το βρω

Για την αναζήτηση στην εφαρμογή edupass θα πρέπει να εισάγετε το ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο για να ελέγξετε τα στοιχεία.

Η εφαρμογή μου αναφέρει ότι δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ του παιδιού μου

Η εφαρμογή edupass ταυτοποιεί ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο με το μητρώο του ΑΜΚΑ. Ελέγξτε τα στοιχεία όπως είναι δηλωμένα στο σχολείο σας και τα στοιχεια του Μητρώο του ΑΜΚΑ. δείτε τα στοιχεία σας στο μητρώο του ΑΜΚΑ στο gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Διορθώστε τα στοιχεία του παιδιού είτε:

● επικοινωνώντας με το σχολείο αν το λάθος είναι εκεί

● με επίσκεψη σας σε ένα ΚΕΠ για να διορθώσετε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ. Εναλλακτικά, την διόρθωση του ΑΜΚΑ μπορείτε να την κάνετε και με τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο του ΚΕΠ. Επισκεφτείτε το gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Μεταβολή στοιχείων στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

Εάν το αποτέλεσμα του self-test είναι θετικό;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μεταβείτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) . Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι θετικός, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ . Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι αρνητικός, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Κατεβάατε από την παρακάτω διεύθυνση το σχετικό έγγραφο: Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS


Ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία και τήρηση θυρίδων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ)

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το έγγραφο σχετικά με την λειτουργία της υπηρεσίας edupass: Ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία και τήρηση θυρίδων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ)

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΣΤ COVID (edupass.gov.gr)

(1 - user rating)
Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το ΦΕΚ που αναφέρεται στον νέο τρόπο δήλωσης των τεστ για COVID-19 στην διεύθυνση edupass.gov.gr


Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες των μαθητών/τριών που εμβολιάζονται

(1 - user rating)
Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών/τριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη Διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους. Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

Ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

(1 - user rating)
Σχετ.:
1. Η με αρ. πρωτ. 111525/ΓΔ4/09-09-2021 Κοινή απόφαση της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022» (Β’ 4188)
2. Η με αρ.πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09-09-2021 ΚΥΑ (Β’ 4187).

Σας υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως παραδείγματος χάριν η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας καθώς και η αναστολή τμήματος/τμημάτων στην περίπτωση που τα θετικά κρούσματα υπερβαίνουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στο 50% συν ένα του συνόλου των μαθητών/τριών του σχολικού τμήματος λόγω COVID-19, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σημειώνεται ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗ

Ανακοίνωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

(1 - user rating)

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 111525/ΓΔ4/9-9-2021, ΦΕΚ Β΄4188 ορίζεται η παρακολούθηση μαθημάτων με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για τους μαθητές που εμπίπτουν στην περίπτωση α’ δεν απαιτείται απόφαση της Επιτροπής της παρ. 3 του άρθρου 9 της  υπό στοιχεία ΔΙα/Γ.Π.οικ. 55254/2021 ΚΥΑ (Β’ 4187),  ενώ αντίθετα για τις περιπτώσεις β’ και γ’ απαιτείται απόφαση της ως άνω Επιτροπής, προκειμένου να ενταχθούν οι μαθητές/τριες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι κηδεμόνες ή οι ενήλικοι μαθητές που εντάσσονται στις περιπτώσεις β’ και γ΄ υποβάλλουν στον/στην Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο τρόπο έως την Παρασκευή 1-10-2021 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Ο/Η Διευθυντής/ντρια πρωτοκολλεί με εμπιστευτικό πρωτόκολλο την αίτηση- υπεύθυνη δήλωση και παραλαμβάνει σε σφραγισμένο φάκελο τα προβλεπόμενα στην προαναφερθείσα ΚΥΑ έγγραφα. Οι φάκελοι, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν αριθμό εμπιστευτικού πρωτοκόλλου αίτησης και κωδικό της οικείας σχολικής μονάδας αποστέλλονται επί αποδείξει έως την Τετάρτη 6-10-2021 στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια Π.Ε. ή Δ.Ε. διαβιβάζει με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στην Γραμματέα της ως άνω Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. 

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19

(1 - user rating)

 Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοïού COVID-19 σε τμήμα σχολικής μονάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές με κρούσμα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του: eody.gov.gr/komy-testing-eody/. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι είναι όντως “στενές επαφές” κρούσματος σε τμήμα

  

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

  


Joomla templates by a4joomla