Ανακοίνωση Σχετικά με τους διαγωνισμούς Φυσικής

(1 - user rating)
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την αρχή τους σχεδόν έως σήμερα, είχε την πλήρη ευθύνη της οργάνωσης, της θεματοδότησης, της αξιολόγησης και της υποβολής όλων των απολογισμών (υπογράφοντάς τους) όλων των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και, στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (εεφεε). Συγχρόνως, όλα τα χρόνια είχε την απόλυτη ευθύνη όλης της διαδικασίας επιλογής και προετοιμασίας –θεωρητικής και πειραματικής– των πέντε (κάθε χρόνο) Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, από το 1994 έως και το 2018.

Για το 2019 οι τρεις φορείς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Εταιρεία Φυσικής και η ΕΕΦ, υπέβαλαν αίτηση για κοινούς (από τους τρεις φορείς) και ενιαίους (για το Λύκειο, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό) Διαγωνισμούς Φυσικής / Φυσικών. Η ΕΕΦ, όμως, στρεψοδικώντας υπέβαλε, χωρίς ενημέρωση των άλλων φορέων, αίτηση και για μονομερείς (δικούς της) διαγωνισμούς.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας ενέκριναν –χωρίς αιτιολόγηση– μόνο τον Διαγωνισμό της ΕΕΦ για το Δημοτικό. Σημειώνεται ότι η έγκριση του διαγωνισμού της ΕΕΦ για το Δημοτικό δεν υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, όπως γινόταν όλα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα η ΕΕΦ έχει ανακοινώσει δικούς της διαγωνισμούς και για το Λύκειο και το Γυμνάσιο, χωρίς την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ΕΕΦ εμπορευματοποιεί τους Διαγωνισμούς εκδίδοντας και πωλώντας στους μαθητές «βιβλίο προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς» (http://eef.gr/ekdoseis/1809-στα-μυστικά-της-φυσικής.html) και οργανώνοντας «μαθήματα προετοιμασίας» για τους Διαγωνισμούς Φυσικής 2019 με υψηλό αντίτιμο (http://eef.gr/enimerosi/1761-dream-team-2018-2019.html).

Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και
Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση

 

29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2019 και 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2019

(1 - user rating)
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
 
ΘΕΜΑ: «29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2019 και 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2019»

Πορευόμαστε... μόνοι μας!

Με αίσθημα ευθύνης και συναδελφικότητας, επιχειρήσαμε να επιτύχουμε την ενότητα και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για διεξαγωγή ενός και μόνου διαγωνισμού Φυσικής. Η έλλειψη δεοντολογίας και αξιοπρέπειας που εισπράξαμε ως απάντηση κατέστησε την προσπάθεια μας ανέφικτη. Η ιστορική πορεία του σωματείου μας και ο σεβασμός που οφείλουμε σε όσους στηρίζουν εδώ και 30 σχεδόν έτη τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, μας επιβάλλουν να προχωρήσουμε μόνοι μας στην διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει:

  • τον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

και

  • τον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου

• Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2019 και για τις τρεις τάξεις, καθώς και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2019 και για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθούν το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ..

• Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ., μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

• Οι συμμετοχές μπορούν να αποστέλλονται τόσο ατομικά από τους μαθητές όσο και ομαδικά από τους εκπαιδευτικούς, σε μορφή πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών.

• Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες για τους μαθητές Γενικού Λυκείου και δύο (02) ώρες για τους μαθητές Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα που θα οριστούν από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 27 Μαρτίου 2019.

• Τις επιτροπές εξετάσεων θα συγκροτήσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με σχολικούς συμβούλους, τοπικά παραρτήματα και μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

• Εξεταστικά κέντρα θα οριστούν στις πρωτεύουσες των νομών, σε όλες τις νησιωτικές περιοχές και σε όλες τις πόλεις όπου οι συμμετοχές των μαθητών θα είναι άνω των είκοσι (20).

• Η εξεταστέα ύλη για την Α΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του Γυμνασίου, για την Β΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής και για την Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής, καθώς και η ύλη της Φυσικής Α΄ Λυκείου και της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου.

• Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης

• Συνιστάται στους μαθητές να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι μαθητές θα διαγωνιστούν -όπως και στο παρελθόν- τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.

• Για την ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019 θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες, ατομικά ή ομαδικά, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019 στην αντίστοιχη φόρμα που θα βρουν στον δικτυακό τόπο http://www.eef.gr τα στοιχεία:

 

1. Δ/νση Δ.Ε. στην οποία ανήκει το σχολείο

2. Επωνυμία σχολείου

3. Τηλέφωνο σχολείου

4. E-mail σχολείου

5. Ταχυδρομική διεύθυνση σχολείου

6. Ονοματεπώνυμα μαθητών

7. Πατρώνυμα μαθητών

8. Μητρώνυμα μαθητών

9. Τάξη / τμήμα μαθητών

10. E-mail επικοινωνίας μαθητών

Συμμετοχές χωρίς στοιχεία επικοινωνίας με τους μαθητές δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι συμπληρωμένες φόρμες θα αποστέλλονται στην διεύθυνση e-mail: eef.pan.diag@gmail.com.

Για επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα προς τα εξεταστικά κέντρα μέχρι την  Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

Γενικές οδηγίες

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα, τηλ:2103635701, 2103610690, e-mail: eef.pan.diag@gmail.com.
  • Πληροφορίες και παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: http://www.eef.gr
  • Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η αξιολόγησή τους θα γίνει από τις αντίστοιχες για κάθε βαθμίδα επιτροπές των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής 2019 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, υπό την επιστημονική εποπτεία του Ομότιμου Καθηγητή του ΠΑ.Δ.Α. Τσιτομενέα Στέφανου, του Καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. Ε.Κ.Π.Α. Σκορδούλη Κωνσταντίνου και του Δρ Φ.Ε. Μπαμπαρούτση Χαράλαμπου.
  • Οι πρωτεύoντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην οποία θα απονεμηθούν δώρα σημαντικής αξίας.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία από τον παρακάτω σύνδεσμο : 29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού

 

Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης

(1 - user rating)
Σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες των μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.
 
Η παρούσα εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

2019 Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship Program

(1 - user rating)

Κατεβάστε τα αρχεία από τον παρακάτω σύνδεσμο: 2019 Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship Program

 

 

2019 Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship Program

 

Summary:  The American Embassy in Athens and the Youth Programs Division of the Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) is pleased to invite candidate nominations for the 2019 Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship for European and American students.  The four week institute addresses U.S. foreign policy priorities such as youth engagement, democracy and civil society development, and economic prosperity.  The program will take place in June and July of 2019; exact dates will be communicated at a later time.  The institute will be hosted by Purdue University in West Lafayette, Indiana, pending availability of funds.  The deadline for Greek candidate nominations is February 10, 2019

 

1. Program Description:

 

The Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship is an intensive short-term exchange program, created to foster relationships among young Europeans and Americans to build strong linkages and awareness of shared values.  The four week program will enable teenagers, ages 16-18, to explore U.S. foreign policy priorities such as youth engagement, support for democracy and civil society, and economic prosperity.  The program will consist of a series of lectures, seminar discussions and presentations, and a broad assortment of practical, faculty- and mentor-led workshops.  The coursework and classroom activities will be complemented by community service activities, site visits, social and cultural activities, and homestays with American families to deepen participants’ experience of U.S. society during their exchange. 

 

During the academic residency, participants also will have the opportunity to discuss other topics such as democratic practices, conflict resolution, problem solving, communication skills, critical thinking, tolerance and respect for diversity, youth leadership, team building, and the media.  The institute will explore how freedom of expression provides rights to and imposes responsibilities on citizens.  Upon their return home, participants will implement service projects in their communities and present an alumni project plan to a youth-serving or youth-centered organization in their home country.  These organizations may include the U.S. Mission Youth Councils, American Corners or American Spaces, and exchange alumni associations.

 

 

 

Participant Numbers:  Greece may nominate one principal and one alternate candidate for the institute. 

 

B.      Program Funding:  Through the award given to Purdue University, Athens Post will cover
                      i.                     In-country and international travel expenses.  These expenses include domestic travel in the home country, including a visit to post for a visa interview; round trip international travel to the United States; passport fees; a travel allowance; pre-departure orientation costs; and alumni activities.  Post program funds, other Department sources, in-country organizations, private sector funds or the participant’s own funds may be used to pay for some or all of these expenses, as long as the participant meets the full institute selection criteria.

 

                    ii.      Athens Post will be responsible for making all travel arrangements and providing international airline tickets for their participants to fly round-trip to Greensboro airport in North Carolina in the United States.  Since many participants will be minors and will be traveling from their home country alone, Purdue University will provide adult chaperones to accompany participants on flights between one or two selected European airports to the United States and back..

 

 

C.      Health Benefits: Participants will be covered by ECA’s Accident and Sickness Program for Exchanges (ASPE) health benefits program.  Purdue University is responsible for enrolling participants. ASPE is a limited, health benefit program (not insurance) that covers medical expenses associated with each illness or accident up to $100,000 per occurrence. ASPE does not cover routine examinations or pre-existing conditions. ASPE information is available at https://www.sevencorners.com/gov/usdos.

 

 

E.      Program Requirements and Restrictions:  Candidates must exhibit demonstrable interest in pursuing leadership opportunities in their home countries, and convey a genuine desire to learn about the United States and its people, society, and institutions.  They are expected to fully participate in the academic program and the follow-on activities afterward in their home countries.  They should attend all lectures and organized activities, complete assigned readings, and be ready to share their culture with Americans.  They should be made aware that the institute is very intensive and that there will be little time for personal pursuits unrelated to the program.  Participants will travel to the United States on J-1 visas, under the International Visitor government designation held by ECA/PE/C/PY.  There should be no fees incurred for the J-1 visa application. .  ECA will provide posts with completed DS20219s to facilitate processing the visas.  Participants are not allowed to arrive in the U.S. prior to the start date of the institute or to remain in the U.S. after its end date.  Violations of program rules, host institution rules, or local, state or federal laws can be grounds for immediate dismissal from the program.  It is important that these requirements and restrictions are made clear to all candidates before their nominations are submitted.

 

F.      English Language Ability:  All candidates must be proficient in English so that they can actively participate in the academic program.  Purdue University will take into account that the level of comprehension and speaking ability of participants may vary and will prepare lectures and discussions that meet the highest academic standards while using language appropriate for those whose first language is not English.

 

3.       Candidate Description and Qualifications:  All candidates are expected to have a strong interest in learning about diplomacy, the transatlantic relationship, the role of a free press in a democratic society, and public or community service.  They should have a strong demonstrated interest in communications, advocacy, debate, and/or civic participation.  They should have the academic aptitude for a program of this intensity and the personal qualities needed to be successful, including maturity, strong social skills, flexibility, and open-mindedness. 

 

Candidates nominated for this Fellowship will:

- be born between June 22, 2000, and June 22, 2003 (i.e., be 16, 17, or 18 years of age at the time of the program start);
- be highly proficient in English, as demonstrated in a personal interview or the results of a standardized test;
- be committed to enrolling in high school or university in their home countries in fall 2019, following completion of the institute;
- demonstrate strong leadership potential and interest in transatlantic relations and diplomacy;
- indicate a serious interest in learning about the United States;
- demonstrate  a high level of academic achievement, as indicated by academic grades, awards, and teacher recommendations;
- demonstrate a commitment to community and extracurricular activities;
- have had little or no prior U.S. study or travel experience in the United States;
- be mature, responsible, independent, confident, open-minded, tolerant, thoughtful and inquisitive;
- be willing and able to fully participate in an intensive summer program, with community service and educational travel;
- be comfortable with campus life, shared living accommodations, travel and interaction with a multinational, co-ed group of participants from across Europe and the United States;

- be comfortable engaging with the Americans they meet in the host communities; and

- be able to adjust to cultural and social practices different from those of their home countries.

 

4.       Frequently Asked Questions:  This FAQ section addresses some commonly asked questions by posts.  If you cannot find an answer to your question please contact Laura Fattahi in ECA.  Contact information can be found in paragraph 7.

 

a. What degree of English proficiency should a nominee have?  All participants must be highly proficient in English; throughout the institute they will need to fully understand lectures, actively participate in discussions, and read and write assignments in English.

b. Can we nominate an individual who is not a citizen of the nominating post country?  Yes.  However, the Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship is a program designed to further mutual understanding between U.S. citizens and Europeans.  If you wish to nominate someone who is not a citizen of the nominating country, please explain clearly on the application the reasons for the nomination.

c. My nominee has been to the U.S. before; would he/she be disqualified?

No.  Nominees with very minimal experience in the United States may be considered for the program.  However, priority should be given to nominees with no previous experience in the United States.  If you find it necessary to nominate a candidate with previous U.S. experience, please be sure to clearly indicate the purpose of the nominee’s visit to the U.S., the year it occurred, and the length of his/her stay, as requested on the nomination form.

d. My nominee will be fasting during Ramadan.  How will this impact his/her participation in the program?  Participants who will be fasting during Ramadan are still expected to fully participate in the program.  Participants must be aware of the rigorous nature of the program and the expectation of full participation in planned activities.  Some activities such as community service and site visits may take place outdoors in high temperatures and humidity.  Participants should be aware of the challenging nature of the program, especially in locations that experience long hours of sunlight.  For example, in the northern United States, the sun rises around 5:30 am and sets around 9:30 pm.

e. How much free time will a participant have during the program?  There will be some limited free time during the program.  However, nominees MUST understand that this is an intensive academic program and they are expected to fully participate in all lectures, activities, site visits, and scheduled events.

f. If a nominee has relatives in the U.S., would he/she have time to see them?  Participants will NOT be allowed to leave the institute to visit relatives or friends. Occasionally it is possible for a relative or friend to visit the participant on a specific day designated by the host institution, if the schedule permits.  These situations will be addressed on a case-by-case basis in consultation with the ECA program officer and the host institution.

g. How important it is to nominate a gender-balanced group?  Very important! We strive to have the best possible diversity and gender balance in the institute.

h. Can a participant arrive early/late or stay after the Institute?  No.  Participants who choose to travel to the United States on a Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship are required to abide by the J-1 visa rules.  Participants may NOT arrive in the United States before the program start date or remain in the country after the close of the institute.

i. Can a participant miss one part or component of the Institute?  No.  All participants are expected to participate in all scheduled lectures, events, site visits, trips, and activities.

j. How much money will participants need to bring for the program?  ECA will cover all basic costs of an individual’s participation in the U.S. based exchange.  Generally, the host institution will provide meals through a combination of a cafeteria meal plan and a pre-loaded debit card for use at local restaurants.  Information on housing and meal arrangements will be provided by the host institution prior to the start of the institute.  Participants should not expect to receive any spending money from the institute.  Participants should bring their own spending money if they wish to purchase souvenirs or other items during their time in the United States.

k. One of our BFTF alumni has a sibling who would like to apply for the BFTF program. Can he/she apply?  Priority will be given to nominees who are unrelated to past BFTF participants.  Posts should make every effort to recruit and nominate candidates from widely diverse areas and backgrounds.

l. Will applicants with disabilities be considered?  Yes, the Youth Programs Division welcomes nominations for individuals with disabilities.  We are committed to working with Purdue University to arrange reasonable accommodations for all participants.  Notification of a disability will not negatively impact selection.  We ask that you identify disabilities during the nomination process so that we can begin working with Purdue University to ensure appropriate accommodations.

 

 

 

5. All communications and questions regarding this FY 2019 Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship should be addressed to Markella Karagiorga, American Embassy, Athens  Telephone: 6958478873, Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

In order to apply, please submit the completed Application Form and the Essay by February 10, 2019 via e-mail to:

Markella Karagiorga
Public Affairs Section
Email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Interviews will be held mid  February 2019.

 

 

Attached please find application form .


 

 

 

In order to apply, please submit the completed Application Form and the Essay by February 10, 2019 via e-mail to:

Markella Karagiorga
Public Affairs Section
Email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Interviews will be held mid  February 2019.

 

 

Attached please find application form .

 

 

 

BENJAMIN FRANKLIN APPLICATION FORM 2018

 

 

 

1.      LAST (Family name) as on passport:

 

 

2.      FIRST NAME as on passport

 

 

3.      MIDDLE NAME (as on passport)

 

 

4.      DATE OF BIRTH (month, written in full, day & year in numbers):

 

 

5.      PLACE OF BIRTH (town/city and country):

 

 

6.      COUNTRY OF RESIDENCE:

 

 

7.      COUNTRY OF CITIZENSHIP:

 

 

8.      GENDER:

 

 

9.      POSITION: (choose from “Secondary School Student”, “Special School Institute” or “Vocational Student”

 

 

10.  FULL HOME ADDRESS:

 

 

11.  HOME TELEPHONE NUMBER:

 

 

12.  E-MAIL ADDRESS:

 

 

13.   MEDICAL, PHYSICAL AND DIETARY CONSIDERATIONS:

    (mobility issues, allergies, or food restrictions)

 

 

14.  NAME OF HIGH SCHOOL:

 

 

15.  FIELD OF STUDY (if applicable):

 

 

16.  ANY OTHER RELEVANT EDUCATIONAL , ACADEMIC AND PROFESSIONAL EXPERIENCE OR TRAINING

 

 

 

17.  ACTIVE MEMBERSHIPS, SEPCIAL INTERESTS, OR EXTRACURRICULAR ACTIVITIES:

 

 

18.  PREVIOUS U.S. TRAVEL (purpose of travel, dates and places visited):

 

 

19.  COMPETENCE IN ENGLISH (WRITTEN AND ORAL ENGLISH):

 

 

20.  FUTURE STUDY OR CAREER PLANS

 

 

 

21.  PASSPORT ISSUED?

 

 

22.     Plans for Fall 2018

 

 

 

Essay (maximum 500 words, please do not exceed this limit)

Please discuss your future study or career plans and how participation in the Institute would help you to achieve them

 

 

 

  • 2019 Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship Scholarship

Διατλαντική Υποτροφία Μπέντζαμιν Φράνκλιν  Θερινό Ινστιτούτο για Νέους: Ευκαιρία Υποτροφίας για το 2019! 
Η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια υποτροφία για ένα/μία Έλληνα/Ελληνίδα μαθητή/μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών. Η υποτροφία του προγράμματος Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute προσφέρει παραμονή τεσσάρων εβδομάδων στις ΗΠΑ Ιουνιο-Ιούλιο

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 50-60 μαθητές: 40-50 μαθητές από την Ευρώπη και 10 από την Αμερική, ηλικίας 16–18 ετών.  Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται συζητήσεις σε διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση σε θέματα ηγεσίας και μέσων ενημέρωσης, προγράμματα κοινής δράσης και κοινωνικής προσφοράς, και σχέδια για μελλοντικές δραστηριότητες.  Συγκεκριμένες πληροφορίες για τον χρόνο του προγράμματος και την τοποθεσία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σχετικά με την Πρωτοβουλία Benjamin Franklin

Το ινστιτούτο στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ νέων από την Ευρώπη και την Αμερική, να προωθήσει την συνειδητοποίηση κοινών αξιών εν όψει των παγκόσμιων προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Η Πρωτοβουλία πήρε το όνομά της από τον θρυλικό Αμερικανό πολιτικό άνδρα και διπλωμάτη Benjamin Franklin προς τιμήν της έμπνευσης που προσφέρει η ζωή και η καριέρα του σε όσους εργάζονται για την ενδυνάμωση της διατλαντικής συνεργασίας.  Με σημερινούς όρους ο Franklin θα μπορούσε να ονομασθεί ως «διατλαντικός άνθρωπος», με την έννοια ότι η ζωή και η καριέρα του, τα ενδιαφέροντα  οι σπουδές και η ζωή του τον ταξίδεψαν στις δύο ακτές του Ατλαντικού φέρνοντας τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους πιο κοντά.  Ακόμη και 300 χρόνια μετά τη γέννησή του η ζωή του αποτελεί έμπνευση στους νέους πολίτες της εποχής στην προσπάθεια να γεφυρωθεί ο Ατλαντικός.  Ως διπλωμάτης και άνθρωπος της ενημέρωσης χρησιμοποίησε τη δύναμη της διπλωματίας και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να διερευνήσει πως οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι βλέπουν ο ένας τον άλλον και τον κόσμο.

Το Θερινό Ινστιτούτο Benjamin Franklin

Α. Οι στόχοι του Ινστιτούτου είναι:. Να βοηθήσει στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ νέων Αμερικανών και Ευρωπαίων μαθητών από διαφορετικές εθνικές, θρησκευτικές ομάδες.   Να αναπτύξει μια ομάδα νέων ηγετών που θα μοιρασθούν τη γνώση και τις δεξιότητές τους με τους συνομηλίκους τους μέσω θετικής δράσης.

B. Το Θερινό Ινστιτούτο θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να συμμετάσχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα ανταλλαγών διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων στις ΗΠΑ που επικεντρώνει την προσοχή του στα παγκόσμια θέματα που νέοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν στις δυο ακτές του Ατλαντικού.  Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, κοινοτικά προγράμματα, εκπαιδευτικές επισκέψεις, και πολιτιστικές δραστηριότητες.  Επίσης θα δουλέψουν μαζί προκειμένου να προετοιμάσουν κοινά προγράμματα που θα προωθούν τους στόχους του Ινστιτούτου.

Γ. Πριν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις απόψεις της νεολαίας για θέματα κοινού ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, συνεργασία μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων, ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Το πρόγραμμα επίσης θα προσφέρει μια νέα οπτική στα μέσα ενημέρωσης, στο πως μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται καθώς και τη γενικότερη κουλτούρα των μέσων ενημέρωσης.  Θα συζητήσουν επίσης τρόπους κριτικής ανάγνωσης έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών, και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και την ικανότητα να ελέγξει κάποιος την εγκυρότητα της πληροφορίας.  Η εκπαίδευση θα καλύψει δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης, επίλυσης διαφορών, και οργάνωσης ομάδων εργασίας.

Δ. Οι δραστηριότητες κοινωνικής εργασίας, οι κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και η φιλοξενία από οικογένειες θα εμβαθύνει την εμπειρία των μαθητών σχετικά με την αμερικανική κοινωνία.

Κάλυψη εξόδων
Όλα τα έξοδα, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και ασφάλεια θα καλυφθούν από την Αμερικανική Πρεσβεία. Η οργάνωση του ταξιδιού θα πραγματοποιηθεί από τον συντονιστή του προγράμματος της Αμερικανικής Πρεσβείας  κ. Μαρκελλα Καραγιωργα.  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Προφίλ υποψηφίων
A.  Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν έντονο ενδιαφέρον για μάθηση σε θέματα διπλωματίας, της διατλαντικής σχέσης, το ρόλο του ελεύθερου τύπου σε μια δημοκρατία, και τις κοινωνικές και κοινοτικές δράσεις/υπηρεσίες.  Πρέπει να έχουν επιδείξει επίσης έντονο ενδιαφέρον στην επικοινωνία, την ανταλλαγή επιχειρημάτων, την κοινωνική συμμετοχή.  Πρέπει να διαθέτουν την ακαδημαϊκή δεξιότητα για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να συμμετάσχουν επιτυχώς σε ένα πρόγραμμα αυτού του είδους.  Να είναι δηλαδή αρκετά ώριμοι, ευέλικτοι, και να έχουν ανοικτό μυαλό.  Οι παράγοντες αυτοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί δεδομένης της ατμόσφαιρας που δημιουργείται από μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.  Απαιτείται εξαιρετική γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

B. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για ηγετικές θέσεις στις χώρες τους, καθώς και γνήσιο ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, τους ανθρώπους, την κοινωνία, και τους θεσμούς τους.  Επίσης είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να κατανοήσουν ότι αν επιλεγούν θα πρέπει να λάβουν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος καθώς και σε σχετικές δραστηριότητες στις χώρες τους μετά τη λήξη του προγράμματος όπως μη-οργανωμένες συγκεντρώσεις και δημόσιες παρουσιάσεις.

Προσόντα υποψηφίων:

α. Ηλικία μεταξύ 16 – 18 ετών
β. Εξαιρετική γνώση της Αγγλικής γλώσσας που θα κριθεί είτε σε προσωπική συνέντευξη είτε από τα αποτελέσματα εξετάσεων όπως  SLEP ή TOEFL.
γ. Να έχουν στόχο να συνεχίσουν σε λυκειακές ή πανεπιστημιακές σπουδές στις χώρες τους το φθινόπωρο του 2018 μετά την συμμετοχή τους στο Ινστιτούτο.
δ. Να διαθέτουν ηγετικά προσόντα και να ενδιαφέρονται για τις διατλαντικές σχέσεις και τη διπλωματία.
ε. Να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ζ. Να επιδεικνύουν ενδιαφέρον σε κοινωνικές και εξωσχολικές δραστηριότητες.
η. Να έχουν μικρή εμπειρία από σπουδές ή ταξίδια στις ΗΠΑ.
θ. Να είναι ώριμοι, υπεύθυνοι, ανεξάρτητοι, να έχουν αυτοπεποίθηση, να έχουν ανοικτό μυαλό, να είναι ανεκτικοί, να σκέφτονται, και να έχουν έφεση για μάθηση.
ι. Να είναι πρόθυμοι και να είναι σε θέση να συμμετάσχουν πλήρως σε ένα εντατικό θερινό πρόγραμμα.
ια. Να έχουν άνεση στη ζωή σε φοιτητικό περιβάλλον, την κοινή χρήση εγκαταστάσεων, τα ταξίδια, και τη συμμετοχή σε πολυεθνικό περιβάλλον από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και να έχουν την άνεση να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες με Αμερικανούς.  Να είναι ικανοί να προσαρμόζονται σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες διαφορετικές από τις δικές τους.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων:

Οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν πλήρη βιογραφικά στοιχεία. Δειτε το συννημμενο  application Form document 2019.

Προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων:  μεχρι 10 Φεβρουαριου, 2019

 

Έντυπο Αίτησης

 

Συμπληρωμένα έντυπα αιτήσεων με σύντομη παράγραφο που να περιγράφει το όφελος της εμπειρίας για τους μαθητές και τι περιμένει κάθε υποψήφιος από ένα τέτοιο πρόγραμμα  πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά και στην Αγγλικη γλωσσα στην Μαρκελλα Καραγιωργα Information Resource Center της Αμερικανικής Πρεσβείας στη διεύθυνση:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Markella Karagiorga

Information Resource Center

English Language program specialist

U.S. Embassy/Public Affairs

Tel: 210-720-2280

Fax: 210-720-2859

cell: 6958476873

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Internet: http://athens.usembassy.gov 

 

 http://americanenglish.state.gov

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

(1 - user rating)

Αλεξανδρούπολη, 14 Φεβρουαρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Θέμα: Ενημερωτική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

 

Το Επιμελητήριο Έβρου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Πανεπιστήμια – ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, καθώς και σε γονείς μαθητών που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Επιλογή σχολής
  • Παρουσίαση των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο
  • Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων 
  • Συγκρίσεις Τμημάτων 
  • Τάσεις της αγοράς εργασίας
  • Εναλλακτικές Καριέρες

Εισηγητής:

- κ. Γιώργος Ραλλάκης Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2019» (ORIENTUM - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας)

Ο εισηγητής θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησης του.

 

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

(1 - user rating)

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
  • Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.
  • Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έγγραφο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο τα αρχεία σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.



 
Loading ...
"

Ανακοίκωση Επίδοσης Ελέγχων

(1 - user rating)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αλεξ/πολης, ότι θα γίνει επίδοση ελέγχων του α΄ τετραμήνου την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00. Η επίδοση θα γίνει από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες διδασκαλίας των τμημάτων.


Υποτροφία Αλτιναλμάζη

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο τα αρχεία σχετικά με την υποτροφία Αλτιναλμάζη.



Loading ...

Εκδρομή στην Ρουμανία

(1 - user rating)
Κατεβάστε τα αρχεία που σχετίζονται με την εκδρομή του Σχολείου μας στην Ρουμανία.

Πρακτικό Εκδρομής

Προσφορές
ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΣ
ΚΙΚΩΝ ΤΟΥΡΣ
ΛΕΩΝ ΤΟΥΡΣ

ΘΕΜΑ : Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

(1 - user rating)

ΘΕΜΑ : Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). 

 

          Η εγκύκλιος αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει τους/τις υποψηφίους/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να υπαχθούν: 

α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄) και 

β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις ασθένειες της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄)

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

 

Πιστοποίηση αναπηρίας απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:  

         α) για τους υποψηφίους/ες, οι οποίοι/ες αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση και πρέπει να εξεταστούν προφορικά, επειδή: 

i) είναι τυφλοί, σύμφωνα με το Ν.958/1979 (ΦΕΚ 191 Α΄) ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ,  ii) έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% μόνιμη ή προσωρινή, που συνδέεται με τα άνω άκρα,  iii) πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων,

         β) για τους/τις υποψηφίους/ες  που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), σε ποσοστό 67% και άνω, καθώς και προβλήματα επιληψίας και οι οποίοι/ες εξετάζονται γραπτά, σε ξεχωριστή αίθουσα.

         Ο τρόπος για την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας αναφέρεται στις  ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

(βλέπε παρακάτω).                                                                                                                                                                                                       

         Το πιστοποιητικό αναπηρίας, προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι/ες σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα κατατεθεί στο σχολείο τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, εντός του μήνα Μαρτίου. 

Θα ακολουθήσει αναλυτική εγκύκλιος. 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

 

             Η διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ποσοστό 5%, των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156  Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 13 του Ν.4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄) και το άρθρο 108 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄) και με βάση τα Πιστοποιητικά διαπίστωσης Πάθησης που εκδίδονται από τις ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων

 

Επισημαίνεται ότι απαιτείται και πιστοποίηση αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. προκειμένου να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Πάθησης από ειδική Επταμελή Επιτροπή Νοσοκομείου αποκλειστικά και μόνο για τους πάσχοντες από τις παρακάτω παθήσεις:  

1)  με μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%),  

2)  με κινητικά προβλήματα προσδίδοντα αναπηρία τουλάχιστον 67%,  

3)  πάσχοντες από διάφορα σπάνια συγγενή, κληρονομικά ή επίκτητα σύνδρομα-νοσήματα όταν εκφράζονται με σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις που προσδίδουν αναπηρία τουλάχιστον 80% εξεταζόμενοι κατά περίπτωση

4)  πάσχοντες από συγγενείς αιμολυτικές αναιμίες που υποβάλλονται σε μεταγγίσεις ή έχουν σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις που προσδίδουν αναπηρία 67% και άνω (μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, συγγενής αιμολυτική αναιμία λόγω έλλειψης πυρουβικής κινάσης, αναιμία Diamond Blackfan) 5) πάσχοντες από σοβαρό κληρονομικό αγγειοοίδημα εργαστηριακά επιβεβαιωμένο με αναπηρία τουλάχιστον 67%

6)  πάσχοντες από καλοήθη όγκο γέφυρας εγκεφάλου με αναπηρία τουλάχιστον 67%

7)  πάσχοντες από ρήξη ανευρύσματος με αιμορραγία και υδροκέφαλο με αναπηρία τουλάχιστον 67%

 

            Το πιστοποιητικό αναπηρίας, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, θα κατατεθεί στις ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων  το μήνα Νοέμβριο, προκειμένου οι υποψήφιοι/ες να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 5%. 

            Ο ακριβής χρόνος υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων προς τις ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν, καθώς και ο πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις και τα Νοσοκομεία θα γνωστοποιηθούν με εγκύκλιο που θα ακολουθήσει άμεσα. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πάσχοντες από κάποια από τις υπόλοιπες παθήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Ν.4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 108 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄)  δεν χρειάζεται να αποκτήσουν πιστοποίηση αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. 

 

Ο τρόπος για την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας αναφέρεται στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (βλέπε παρακάτω). 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (που αφορούν στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ  Α΄ & Β΄)

  

 

1)                  Αν για τις ανωτέρω αναπηρίες υπάρχει γνωμάτευση Α/μιας ή Β/μιας Υγειονομικής Επιτροπής, των νομαρχιών, της περιφέρειας ή των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, που έχει εκδοθεί πριν την 1/9/11 και είναι σε ισχύ (επ΄ αόριστον αν πρόκειται για επ΄ αόριστον κρίση ή άλλως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους, εν προκειμένω οποτεδήποτε μέσα στο 2019, έτος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου), τότε αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνει δεκτή, χωρίς να απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι/ες να εξετάζονται εκ νέου από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.. 

2)                  Αν για τις ανωτέρω αναπηρίες υπάρχει πιστοποιητικό αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α., το οποίο είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου (εν προκειμένω οποτεδήποτε μέσα στο έτος 2019), δεν απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι/ες να εξετάζονται εκ νέου από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α..  

3)                  Επίσης, σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3865/2010 (ΦΕΚ 120 Α’) εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου που προβλέπουν δικαιοδοσία των Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού, (Α.Ν.Υ.Ε.) Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και της Ανώτατης Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεπώς, πιστοποιητικά ποσοστού αναπηρίας από τις ανωτέρω επιτροπές γίνονται δεκτά.

4)                  Αν για τις ανωτέρω αναπηρίες δεν υπάρχει πιστοποιητικό σε ισχύ, τότε οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε ΚΕ.Π.Α.. Προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα, οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να τονίζουν στην γραμματεία των ΚΕ.Π.Α., ότι η αίτησή τους πρέπει να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά με θέμα εγγράφου: κωδικός 013 «αίτημα για πανελλαδικές εξετάσεις»

(συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι/ες για το 5%, χωρίς εξετάσεις).                                                                                       

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, κρίνεται σκόπιμο οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν άμεσα την αίτησή τους στα ΚΕ.Π.Α., ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν εγκαίρως. Για τη διαδικασία πιστοποίησης από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.efka.gov.gr

                                                                                                       

 

                                                                                                           

                                                                                                      Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 

 

 

                                                                                                                    

                                                                                                                    ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ  

 

EUROSCOLA 2018

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο τα αρχεία σχετικά με την EUROSCOLA 2018



Loading ...
 

Διδακτική Επίσκεψη στην Καβάλα

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το πρακτικό για την διδακτική επίσκεψη στην Καβάλα στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής Εφαρμογές Πληροφορικής.



Loading ...
 

Κοινωνικό Ιατρείο

(0 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο την ανακοίνωση σχετικά με το κοινωνικό Ιατρείο



Loading ...
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

(1 - user rating)

ΘΕΜΑ:ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Έχοντας υπόψη:

Α) τη νέα υπουργική απόφαση 58167/Δ2/13-4-2018  – ΦΕΚ1371/Β/24/4/2018 του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων

Β) την με αριθ. πρωτ. 472/3-9-2018  εισήγηση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης 

Γ) το με αριθ. πρωτ. Φ.26.2/10830/4-9-2018 έγγραφο έγκρισης κατατακτήριων εξετάσεων της ΔΔΕ Έβρου 

Δ) την ανάγκη πλήρωσης κενών θέσεων στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης για το σχολικό έτος 2018-19 λόγω μετεγγραφών μαθητών/τριων σε άλλες σχολικές μονάδες.

                            

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Την πλήρωση των κάτωθι κενών θέσεων που προέκυψαν στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης κατά το σχολικό έτος 2018-19 μέσω κατατακτήριων εξετάσεων:

ΤΑΞΗ

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

15

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

6

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις για τις τάξεις Β’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:00π.μ..

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κατατίθενται στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης μέχρι Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018. 

 

 

Με τιμή,

 

 

Η Διευθύντρια 

Δρ. Πλακωτή Ελένη

Κοινωνικό Φροντιστήριο

(1 - user rating)
Joomla templates by a4joomla