Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

(1 - user rating)

Σε συνέχεια του από 10-07-2019 εγγράφου της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνημμένα σας διαβιβάζουμε την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα : «Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020», προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το σχετικό αρχείο.


Παράταση Β΄ Φάσης Ηλεκτρονικών Εγγραφών στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ε-εγγραφές

(1 - user rating)

Σχετ. :
1. Η με αρ. πρωτ. Φ1α/80206/Δ4/21-05-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

2. Η με αρ. πρωτ. Φ1α/97643/Δ4/18-6-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
3. Η με αρ. πρωτ. Φ1/103689/ΓΔ4/27-6-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το
σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή e-εγγραφές παρατείνεται εκ νέου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 23.59.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Π.Ε. & Δ.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ

(1 - user rating)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους αποφοίτους του σχολικού έτους 2018-2019 ότι θα μπορούν να παραλάβουν τους ελέγχους τους και τα απολυτήριά τους (αυτοί ή οι κηδεμόνες τους) από την Πέμπτη 20-6-2019 και κάθε μέρα (εκτός Παρασκευής 21-6-2019, λόγω Πανελληνίων εξετάσεων) 8.00-13.00 εως και 19-7-2019.

Από τη Διεύθυνση




Έκδοση Αποτελεσμάτων 2018-2019

(1 - user rating)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι:

  • Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας προάγονται όλοι στην επόμενη τάξη σύμφωνα με την αριθμ. 69/05-06-2019 πράξη συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Αλεξ/πόλης. Η επίδοση των ελέγχων των παραπάνω τάξεων θα ξεκινήσει από Τρίτη 18-6-2019 και ώρα 13.00-14.00(λόγω Παν/κών εξετάσεων) και όλες τις επόμενες ημέρες 8.00-13.00(εκτός της Παρασκευής 21-06-2019 λόγω Παν/κών εξετάσεων).
  • Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας απολύονται όλοι σύμφωνα με την αριθμ. 70/13-06-2019 πράξη συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Αλεξ/πόλης. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σε σχέση με την επίδοση ελέγχων και απολυτηρίων.



Από τη Διεύθυνση

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

(1 - user rating)
 
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το έγγραφο.

Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2019-2020 και προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση

(1 - user rating)

Σας αποστέλλουμε, την προκήρυξη των Εισιτηρίων Εξετάσεων και την προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, για την εισαγωγή σπουδαστών στο πρώτο εξάμηνο σπουδών, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., σχέδιο αίτησης με τις οδηγίες για τις εξετάσεις θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.vis.auth.gr), σας επισημαίνουμε δε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου για την πρώτη περίπτωση και όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου για την δεύτερη περίπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με την προκήρυξη στη ζωγραφική και ιδιαίτερα στο σχέδιο και στο χρώμα.

 

Κατεβάστε τα έγγραφα από τους παρακάτω συνδέσμους : Έγγραφο1, Έγγραφο2, Έγγραφο3

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων

Ψυρράκης Λάμπρος, Αναπληρωτής Καθηγητής

Σχετικά με την Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής-Δήλωσης Προτίμησης μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2019-2020

(1 - user rating)
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2019-20 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
  • Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.
  • Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα για την αλλαγή με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν
  • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σε περίπτωση εγγραφής στην Α΄ τάξη ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. μαθητών/τριών που τώρα φοιτούν στην Γ΄ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ΄ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, ισχύουν τα ανωτέρω. Επίσης, για περισσότερες διευκρινίσεις παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.
 
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και του χρόνου εγγραφής θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2019-20.
 
Κατεβάστε το έγγραφο από τον παρακάτω σύνδεσμο

Λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2018-19

(1 - user rating)
Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 51922/ΓΔ4/3-4-2019 Υ.Α. (ΦΕΚ 1216 τ.Β΄/10-04-2019), ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019: α. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 29η Μαΐου 2019, ημέρα Τετάρτη και β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 22α Μαΐου 2019, ημέρα Τετάρτη.
 
 

Μετακίνηση Θεσσαλονίκης

(2 - user rating)
Κατεβάστε τα πρακτικά και τις συμβάσεις για την μετακίνηση στην Θεσσαλονίκη
  1. Πρακτικό.
  2. Σύμβαση.
 
 

Μετακινήσεις Κομοτηνής - Ξάνθης - Θεσσαλονίκης

(1 - user rating)
Κατεβάστε τα πρακτικά και τις συμβάσεις για τις μετακινήσεις στην Κομοτηνή και Ξάνθη - Θεσσαλονίκη
 
 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

(1 - user rating)

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου συγχαίρει το μαθητή της Γ' τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης Δημαρά Θεοφάνη, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας μαθητής που έλαβε τη διατλαντική υποτροφία Benjamin Franklin και θα συμμετάσχει στο Θερινό Ινστιτούτο για Νέους, μαζί με άλλους συνομιλήκους του από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η διάκριση αυτή τιμά, κατ' αρχάς, τον ίδιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να βιώσει μια μοναδική εμπειρία ζωής και να γνωρίσει νέα μονοπάτια γνώσης αλλά και την αμερικανική κοινωνία. Τιμά, επίσης, την οικογένειά του, ως πολύτιμο αρωγό των προσπάθειών του.

Βεβαίως, θα ήθελα να συγχαρώ και το σχολείο του μαθητή, το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, τη Διοίκησή του, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πολύτιμη συνεισφορά του σε αυτή τη διάκριση.

Η επιλογή του μαθητή Δημαρά Θεοφάνη χαροποιεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας, εκ μέρους της οποίας θα ήθελα να του ευχηθώ η διατλαντική υποτροφία Benjamin Franklin να είναι η αρχή μιας δημιουργικής και γεμάτης προκλήσεις και διακρίσεις πορείας.

Μακάρι οι νέοι του τόπου μας να ξεχωρίζουν και να καταφέρνουν να κατακτούν τα όνειρά τους!

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

(1 - user rating)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τρίτεκνων οικογενειών Ν. Έβρου «ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ», σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’αριθ ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜ/ΤΑΜΣ/Φ32Φ56/226261135785/7473/4873/2016 ΦΕΚ 2173/Β/13-7-2016 άρθρο 3 παρ.2, προβλέπεται η ελεύθερη είσοδος των τρίτεκνων γονέων και τέκνων μέχρι 18 ετών καθώς και μέχρι 23 ή 24 ετών εφόσον σπουδάζουν, στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας.

Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς και τους μαθητές. Οι τρίτεκνοι μπορούν να εφοδιαστούν με την ειδική ταυτότητα του Συλλόγου εφόσον η οικογένεια εγγραφεί στο Σύλλογο. Η Δ/νση του Συλλόγου είναι: Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 17 (Παλιά Δημαρχία), email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 18:00-20:00 και Πέμπτη 10:00-13:00.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και τη συνδρομή σας στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Γραμματέας                                                      Η Πρόεδρος

ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΑ ΖΩΗ                                    ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

Ενημέρωση σχετικά με απουσίες εποχικής γρίπης

(3 - user rating)
ΣΧΕΤ : οι με αρ. πρωτ. Φ1/24044/Δ2/15-2-2019 και Φ1/28838/Δ2/22-2-2019 εγκύκλιοι του
ΥΠ.Π.Ε.Θ.
 
 
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων και μετά από συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, σας ενημερώνουμε ότι παύει από 13/3/2019 η ισχύς της με αρ. πρωτ. Φ1/24044/Δ2/15-2-2019 εγκυκλίου με θέμα «Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης».
 
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο τα αρχεία σχετικά με τις προσφορές για την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.



 
Loading ...
"

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΪΟΥ 2019

(1 - user rating)
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΪΟΥ 2019

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) είναι ο μοναδικός φορέας του Υπουργείου Παιδείας για τη χορήγηση επίσημων τίτλων Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας. Ακολουθώντας το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες, το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας έχει ιδιαίτερη χρηστικότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίπεδα

Ημερομηνίες εξετάσεων

Α1 (για παιδιά 8-12 ετών)

Στοιχειώδης Γνώση

Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (πρωί)

Α1 (για εφήβους και ενηλίκους)

Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (πρωί)

Α2

Βασική Γνώση

Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (μεσημέρι)

Α2 για επαγγελματικούς σκοπούς

Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (μεσημέρι)

Β1

Μέτρια Γνώση

Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (απόγευμα)

Β2

Καλή Γνώση

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 (πρωί)

Γ1

Πολύ Καλή Γνώση

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 (απόγευμα)

Γ2

Άριστη Γνώση

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 (πρωί)

Εγγραφές: Από 1 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2019

 

Επιλέξτε ένα από τα 160 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο:

http://www.greek-language.gr/certification/node/9

 

Υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά:

http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

 

Προετοιμαστείτε για τις Εξετάσεις με το βοηθητικό υλικό του ΚΕΓ.

http://www.greek-language.gr/certification/node/89.html

 

 


 

EXAMINATIONS FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN GREEK MAY 2019

 

The Centre for the Greek Language (CGL) is the official institution authorized by the Ministry of Education to conduct the examinations for the Certification of Attainment in Greek. Following the specifications of the Common European Framework of Reference for Languages, the Certificate is of particular value not only in Greece but all over the world.

Levels

Examination dates

Α1 (for children 8-12 years old)

Breakthrough

Tuesday 21st May 2019 (morning)

Α1 (for adolescents and adults)

Tuesday 21st May 2019 (morning)

Α2

Way stage

Tuesday 21st May 2019 (afternoon)

Α2 for vocational purposes

Tuesday 21tst May 2019 (afternoon)

Β1

Threshold

Tuesday 21st May 2019 (evening)

Β2

Vantage

Wednesday 22th May 2019 (morning)

C1

Effective Operational Proficiency

Wednesday 22th May 2019 (afternoon)

C2

Mastery

Thursday 23th May 2019 (morning)

Registration: From February 1st to March 24th 2019

 

 Choose one of 160 examination centres all over the world:

http://www.greeklanguage.gr/certification/node/9

 

Submit your application online:

http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

 

Use CGL’s supportive material to prepare yourself for the exams.

http://www.greek-language.gr/certification/node/89.html

 


 

 

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το σχετικό έγγραφο.

 


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2019, Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2019 και Επιλογή των Ελλήνων Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019

(1 - user rating)

ΘΕΜΑ: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2019, Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2019 και Επιλογή των Ελλήνων Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019.

Σχετικά έγγραφα:  τα με αρ. πρ. 19431/ΓΔ4/08-02-2019, 172265/Δ2/15-10-2018 και 190234/Δ2/08-112018 εισερχόμενα έγγραφα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 47/11-10-2018 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε:

  • Ø τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
  • Ø τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες της Α’, Β’, Γ’ (α’ φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
  • Ø τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση.

που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Οι Διαγωνισμοί αυτοί γίνονται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Λυκείου και Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019  

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 13 Απριλίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

  • Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.
  • Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.
  • Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Λυκείου και δύο (02) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια ή Γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης ως εξεταστικά κέντρα. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ04 και τους/τις Υπεύθυνους/ες Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Τον κεντρικό συντονισμό θα έχει η Δρ. Ουρανία Γκικοπούλου, ενώ τον οργανωτικό συντονισμό θα έχουν οι συνάδελφοι Δρ. Γεώργιος Παυλικάκης, Γεώργιος Γκρος και Ανέστης Χατζηιωακειμίδης. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχουν οι: Γεώργιος Τόμπρας (Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Τμ. Φυσικής), και Γεώργιος Θεοφ. Καλκάνης (ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ).
  • Η εξεταστέα ύλη για την Α΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη Φυσικής Γενικού Λυκείου της τάξης αυτής η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού, σε συνδυασμό με την ύλη του Γυμνασίου. Η εξεταστέα ύλη για τη Β΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικού Λυκείου των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού, σε συνδυασμό με την ύλη της Α΄ τάξης του Λυκείου. Η εξεταστέα ύλη για τη Γ΄ Λυκείου θα είναι η προβλεπόμενη διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικού Λυκείου της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού, σε συνδυασμό με την ύλη των προηγούμενων τάξεων του Λυκείου. Αν στα θέματα απαιτούνται μη διδαχθείσες ή μη διδακτέες έννοιες, αυτές θα περιγράφονται στο έντυπο των θεμάτων.
  • Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.
  • Συνιστάται στους/στις μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια των Διαγωνισμών να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
  • Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών για κάθε τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων των Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων είναι αναρτημένα με τις λύσεις τους στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr . Η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους/στις μαθητές/τριες.

Ειδικά για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:

  • Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, 9:30-12:30, στα τοπικά εξεταστικά κέντρα, όπως περιγράφηκε παραπάνω.
  • Η δεύτερη φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 40 μαθητές/τριες με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης, θα διεξαχθεί το Σάββατο 04 Μαΐου 2019, 9:30-15:30, στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη.
  • Η εξεταστέα ύλη στη δεύτερη φάση θα είναι η διδακτέα ύλη Φυσικής για την Α΄ Γενικού Λυκείου, Φυσικής Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών για τη Β΄ Γενικού Λυκείου και της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών για τη Γ΄ Γενικού Λυκείου και τα θέματα θα είναι μεγαλύτερης δυσκολίας από εκείνα της πρώτης φάσης.
  • Οι πέντε πρώτοι/ες μαθητές/τριες της δεύτερης φάσης (με την προϋπόθεση ότι θα είναι διαθέσιμοι/ες για τη φάση της προετοιμασίας, όπως αυτή περιγράφεται ακολούθως) θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα (αυτοί/ές ή - κατά σειρά - οι επιλαχόντες/ούσες), η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019, που θα διεξαχθεί από 07 έως 15 Ιουλίου 2019, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Και στις δύο φάσεις του Πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 οι μαθητές/τριες θα διαγωνιστούν - όπως και στο παρελθόν - τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Στη β΄ φάση του Διαγωνισμού «Αριστοτέλης» 2019 για τη Γ΄ Λυκείου, θα δοθούν και φέτος και πειραματικές διατάξεις / όργανα μέτρησης ώστε οι μαθητές/τριες να διαγωνιστούν και στη σύνθεση / εκτέλεση πραγματικού πειράματος με λήψη μετρήσεων, αλλά και με επεξεργασία των πραγματικών πειραματικών μετρήσεων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης (στο πλαίσιο της σχολικής ύλης) των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους/τις Έλληνες/Ελληνίδες μαθητές/τριες.

Οι πέντε μαθητές/τριες που θα επιλεγούν μετά τη δεύτερη φάση για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019, θα προετοιμαστούν με εντατικό ρυθμό στα Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάρκεια της προετοιμασίας είναι περίπου μία εβδομάδα (μεταξύ των πανελλήνιων εξετάσεων και των διεθνών ολυμπιάδων). Την προετοιμασία των μαθητών/τριών αναλαμβάνουν και πραγματοποιούν εθελοντικά – χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή – καθηγητές/τριες, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πλήρης και αδιάλειπτη συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών/τριών στην προετοιμασία αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Ομάδα.

Επειδή η αποστολή των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα, τόσο για τον Διαγωνισμό του Λυκείου, όσο και για τον Διαγωνισμό του Γυμνασίου, θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα σχολεία, τα οποία θα οριστούν ως εξεταστικά κέντρα, πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 05 Απριλίου 2019 στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr  => οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής => Δηλώσεις Συμμετοχής 2019 (που είναι σε διασύνδεση με τον http://aristotelis.phys.uoa.gr ) τα εξής στοιχεία:

1)    Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο

2)    Επωνυμία Σχολείου

3)    Εξεταστικό Κέντρο για τον Διαγωνισμό: α. Λυκείου, β. Γυμνασίου, γ. Λυκείου και Γυμνασίου

4)    Τηλέφωνο Σχολείου

5)    Αριθμό Fax

6)    E-mail Σχολείου (και εναλλακτικό)

7)    Ονοματεπώνυμο Διευθυντή/ντριας

8)    Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου

Για επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα προς τα εξεταστικά κέντρα, μέχρι την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.

Αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα θέματα θα αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr (σε          σύνδεση              με           τους       διαδικτυακούς τόπους των        φορέων: http://aristotelis.phys.uoa.gr , www.physicsmentor.gr, www.εεφεε.gr ).

Στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr => οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής => Δηλώσεις Συμμετοχής 2019 (που είναι σε διασύνδεση με τον http://aristotelis.phys.uoa.gr) θα πρέπει τα σχολεία να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 05 Απριλίου 2019 τα στοιχεία των μαθητών/τριών τους που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό:

  1. 1.      Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο
  2. 2.      Επωνυμία Σχολείου
  3. 3.      Τηλέφωνο Σχολείου
  4. 4.      Αριθμό Fax Σχολείου
  5. 5.      E-mail Σχολείου
  6. 6.      Ονοματεπώνυμο Διευθυντή/ντριας
  7. 7.      Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου
  8. 8.      Ονοματεπώνυμα μαθητών/τριών
  9. 9.      Πατρώνυμα μαθητών/τριών
  10. 10.  Μητρώνυμα μαθητών/τριών

11.Τάξη / τμήμα μαθητών/τριών

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία πρέπει να έχουν διαβιβάσει και στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των μαθητών/τριών τους που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση των εν λόγω διαγωνισμών οι οποίοι οργανώνονται από κοινού, από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2018-2019, με τις εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με το ανωτέρω Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.:

  • η συμμετοχή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών να είναι προαιρετική,
  • οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών να έχουν ενημερωθεί και να εκφράσουν εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη τους για τη συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού,
  • δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δαπάνη για τους συμμετέχοντες/ουσες (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, σχολεία),
  • οι τυχόν μετακινήσεις μαθητών/τριών για τις ανάγκες των διαγωνισμών να γίνουν με την ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους,
  • η όλη διενέργεια των διαγωνισμών (αξιολόγηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουχών μαθητών/τριών,
  • δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού,
  • να δημοσιοποιηθούν προς το ΙΕΠ οι απολογισμοί και τα παιδαγωγικά - διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Γενικές οδηγίες

Για πληροφορίες οι οποίες αφορούν διαδικαστικά και εκπαιδευτικά θέματα, τα ερωτήματα πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Στους παραπάνω διαδικτυακούς τόπους ανακοινώνονται και τα ονόματα των πρωτευσάντων/πρωτευσασών μαθητών/τριών, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των γραπτών τους.

Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η αξιολόγησή τους, θα γίνει από τις αντίστοιχες για κάθε βαθμίδα επιτροπές των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής "Αριστοτέλης" 2019 υπό την εποπτεία και ευθύνη των: Γεωργίου Τόμπρα (Καθηγητή ΕΚΠΑ/ Προέδρου Τμ. Φυσικής) και Γεωργίου Θ. Καλκάνη (ομ. Καθηγητή ΕΚΠΑ).

Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες θα λάβουν Επαίνους Συμμετοχής και οι διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες θα λάβουν Βραβεία και Εύφημες Μνείες.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των μαθητών/τριών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, καθώς επίσης και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι εθελοντική και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.


Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το σχετικό έγγραφο




Joomla templates by a4joomla