Σχετικά με διοργάνωση «Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού» από το ΓΕΕΘΑ

(1 - user rating)

ΘΕΜΑ: Σχετικά με διοργάνωση «Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού» από το ΓΕΕΘΑ.
Σχετ.: Το με αριθμ. πρωτ. Φ.251/177756/Α5/13-11-2019 έγγραφό μας.


Σας γνωρίζουμε, σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού ότι, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων και με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις Στρατιωτικές Σχολές, το ΓΕΕΘΑ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές και τη σταδιοδρομία στις ΕΔ γενικότερα, με υπέρ σύνδεσμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση, geetha.mil.gr/el/intex.php?option=com_k2&view=item&id=6727:eisagwgh-spoudastwn-se-asei-kai-assy.

Για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες ή επίλυση αποριών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αποσταλεί στις οικείες Περιφέρειες προς ανάρτηση στον αντίστοιχο πίνακα ανακοινώσεων και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Δ.Ε. καθώς και των Λυκείων, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ





ΚΑΠΝΙΣΜΑ

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο τον αντικαπνιστικό νόμο.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2023 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2002)

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το έντυπο σχετικά με τις οδηγίες κατάθεσης δελτίου απογραφής κλάσης 2013 (Γεννημένοι το έτος 2002)



Εκπαιδευτική Εκδρομή Γ Λυκείου

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τους παρακάτω συνδέσμους τα έγγραφα σχετικά με τις προσφορές για την εξαήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

1. Πρακτικό Αξιολόγησης κλειστών προσφορών

2. DEMOCRITUS TRAVEL
3. HERODOTUS TOURS
4. ΚΙΚΩΝ ΤΟΥΡΣ ΙΚΕ
5. LEON TRAVEL CO.
6. THRAKI TOURS

Προκήρυξη Υποτροφίας Έτους 2019-2020

(1 - user rating)

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη υποτροφίας προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών του κληροδοτήματος Αλτιναλμάζη σύμφωνα με το συνημμένο και παρακαλούμε για την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄Λυκείου των καθηγητών και των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων.

Συνημμένη η προκήρυξη.


Ο Προϊστάμενος Εκ/κων Θεμάτων


Γεώργιος Λαμπίρης

Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

(1 - user rating)

Η εγκύκλιος αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει τους/τις υποψηφίους/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄) και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις ασθένειες της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄).

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσο το σχετικό έγγραφο



Απεξάρτηση παιδιών από το Διαδίκτυο – ΝΑΙ στο Διαδίκτυο , ΟΧΙ στην εξάρτηση από το Διαδίκτυο

(1 - user rating)

Αξιότιμε κε. Διευθυντή,

Η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων , διοργανώνει Α. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με τον Αντιστράτηγο ε.α  της ΕΛΑΣ  Εμμανουήλ Σφακιανάκη (πρώην Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ημερίδα με τίτλο

« Απεξάρτηση παιδιών από το Διαδίκτυο –

ΝΑΙ στο Διαδίκτυο , ΟΧΙ  στην εξάρτηση από το Διαδίκτυο» .

Β. Σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο έκθεση ιστορικών κειμηλίων της περιόδου του 1940-44, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης. Η διάρκεια της έκθεση θα είναι από 15 έως 30 Οκτωβρίου 2019. Εγκαίνια έκθεσης Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 ώρα 20:30.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας προσκαλέσουμε εσάς, τους καθηγητές και τους μαθητές  της Β’ βαθμιας εκπαίδευσης . 

 

Με εκτίμηση

Ν. Δ. Μανδάνης

Πρόεδρος 

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

(2 - user rating)

Αλεξανδρούπολη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Θέμα: Ενημερωτικές εκδηλώσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

 

Το Επιμελητήριο Έβρου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Πανεπιστήμια – ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά χρονική σειρά:

  • στο Διδυμότειχο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο
  • στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο και
  • στην Ορεστιάδα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, καθώς και σε γονείς και καθηγητές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Επιλογή σχολής
  • Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων 
  • Συγκρίσεις Τμημάτων 
  • Τάσεις της αγοράς εργασίας
  • Εναλλακτικές Καριέρες

Εισηγητής:

- κ. Γιώργος Ραλλάκης Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2019» (ORIENTUM - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας)

Ο εισηγητής θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησης του.

ΘΕΜΑ: Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.

(1 - user rating)

Σας υπενθυμίζουμε ότι η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων προβλέπεται στο άρθρο 23 του Ν.3748/2009 (ΦΕΚ 29 Α’/19-2-2009). Επίσης, βάσει των διατάξεων της με αριθμ.Φ.253/75425/Β6/2009 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1369 Β΄/9-7-2009), η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του ως άνω νόμου, οι αιτήσεις των υποψηφίων οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους υποβάλλονται από τους ίδιους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, κάθε χρόνο, αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους κατά το οποίο οι υποψήφιοι πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το σχολείο όπου κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν οι εν λόγω υποψήφιοι.

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-Παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» και κωδικό παραβόλου «1389», ποσού 50 (πενήντα) ευρώ, για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και κωδικό «1390», ποσού 80 (ογδόντα) ευρώ, για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων.

Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2019 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από 2 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.

Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών δοκιμίων Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά Μαθήματα) καθώς και του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ, όπου οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους σε χρονικό διάστημα το οποίο θα καθορίζεται έπειτα από συνεννόηση με την υπηρεσία μας.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

(1 - user rating)
Κατεβάστε το έγγραφο σχετικά με την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και των Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Ενημέρωση γονέων για τη συμπλήρωση του ΑΔΥΜ

(1 - user rating)
 

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, δύναμη και δημιουργικότηα!
Η 1η ΤΟΜΥ Αλεξ/πολης συνεχίζει τη λειτουργία της με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ΠΦΥ στον πληθυσμό ευθύνης της, καθώς και την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας, μέσω του οικογενειακού ιατρού και της υπόλοιπης
ομάδας υγείας (παθολόγος, γενική ιατρός, παιδίατρος, νοσηλεύτριες, κοινωνική λειτουργός και διοικητικοί υπάλληλοι).
Ως συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε την προηγούμενη χρονιά με σχολικές δομές της Α'βάθμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε να αναρτήσετε σε κεντρικούς πίνακες ανακοινώσεων σχετικό έγγραφο που αφορά την έκδοση ΑΔΥΜ όπως επισυνάπτεται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με εκτίμηση, Βέρστοβα Άννα ΠΕ Παιδίατρος 1η ΤΟΜΥ Αλεξ/πολης

Κατεβάστε από εδώ το σχετικό έγγραφο

 

Πρόγραμμα "Αθηνά" ΔΩΡΕΑΝ Στέγαση για Φοιτήτριες

(1 - user rating)
Πρόγραμμα "Αθηνά"
ΔΩΡΕΑΝ Στέγαση
για Φοιτήτριες



Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η ΧΕΝ Ελλάδος υλοποιεί για 7η συνεχή χρονιά το «Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ – Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, που αφορά φοιτήτριες/σπουδάστριες προερχόμενες από την περιφέρεια και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα έναρξης ή συνέχισης των σπουδών τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και ΙΕΚ της Αττικής και δεν έχουν τους πόρους να εξασφαλίσουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή.
Για το σκοπό αυτό θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε τη συγκεκριμένη δράση μας σε όσες ενδιαφερόμενες νομίζετε ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή.

 
 

Με εκτίμηση,
Για τη ΧΕΝ Ελλάδος
Όλγα Γκίνη
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ


Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

(1 - user rating)

Σε συνέχεια του από 10-07-2019 εγγράφου της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνημμένα σας διαβιβάζουμε την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα : «Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020», προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το σχετικό αρχείο.


Παράταση Β΄ Φάσης Ηλεκτρονικών Εγγραφών στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ε-εγγραφές

(1 - user rating)

Σχετ. :
1. Η με αρ. πρωτ. Φ1α/80206/Δ4/21-05-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

2. Η με αρ. πρωτ. Φ1α/97643/Δ4/18-6-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
3. Η με αρ. πρωτ. Φ1/103689/ΓΔ4/27-6-2019 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το
σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή e-εγγραφές παρατείνεται εκ νέου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 23.59.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Π.Ε. & Δ.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ

(1 - user rating)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους αποφοίτους του σχολικού έτους 2018-2019 ότι θα μπορούν να παραλάβουν τους ελέγχους τους και τα απολυτήριά τους (αυτοί ή οι κηδεμόνες τους) από την Πέμπτη 20-6-2019 και κάθε μέρα (εκτός Παρασκευής 21-6-2019, λόγω Πανελληνίων εξετάσεων) 8.00-13.00 εως και 19-7-2019.

Από τη Διεύθυνση




Έκδοση Αποτελεσμάτων 2018-2019

(1 - user rating)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι:

  • Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας προάγονται όλοι στην επόμενη τάξη σύμφωνα με την αριθμ. 69/05-06-2019 πράξη συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Αλεξ/πόλης. Η επίδοση των ελέγχων των παραπάνω τάξεων θα ξεκινήσει από Τρίτη 18-6-2019 και ώρα 13.00-14.00(λόγω Παν/κών εξετάσεων) και όλες τις επόμενες ημέρες 8.00-13.00(εκτός της Παρασκευής 21-06-2019 λόγω Παν/κών εξετάσεων).
  • Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας απολύονται όλοι σύμφωνα με την αριθμ. 70/13-06-2019 πράξη συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Αλεξ/πόλης. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σε σχέση με την επίδοση ελέγχων και απολυτηρίων.



Από τη Διεύθυνση

Joomla templates by a4joomla