Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ΘΕΜΑ: Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευ

(1 - user rating)

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας  και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΘΕΜΑ: Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας  και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών  ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνοντας υπόψη του την ανάγκη για:

  • την προσωποποιημένη πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών σε περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται από το Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων και από εποπτευόμενους φορείς του,
  • την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών μεθόδων με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, διδασκαλίας και συνεργασίας,
  • την εξοικείωση των μαθητών με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, στο πλαίσιο των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται στο σχολείο,
  • την πρόσβαση των μαθητών στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι οποίες παρέχονται με απολύτως ασφαλή τρόπο και σε ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο με πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας των μαθητών,

υλοποίησε μία νέα ευέλικτη διαδικασία παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Με τους μαθητικούς λογαριασμούς παρέχεται η πρόσβαση των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια,  οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

1. Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
  2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
  3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
  4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
    • Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.
    • Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
    • Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
  1. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
  2. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
  3. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
  4. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
  5. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής.

2. Διαχείριση των μαθητικών λογαριασμών

Η καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ από την πλευρά του σχολείου εξακολουθεί να ισχύει, για το σύνολο των σχολείων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Η διαχείριση, δηλαδή η δημιουργία, η τροποποίηση, η διαγραφή μαθητικών λογαριασμών, η εκτύπωση των στοιχείων τους, κλπ, εξακολουθεί να γίνεται από τα σχολεία μέσω διαχειριστικής εφαρμογής (https://register.sch.gr/students/admins/), από την οποία παρέχονται πληροφορίες για τη διαδικασία παραγωγής και διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών, για τη διάρκεια ισχύος των λογαριασμών και για τους όρους χρήσης.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή επιτρέπεται με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού του σχολείου  στο ΠΣΔ, καθώς επίσης και από τους εκπαιδευτικούς που έχουν οριστεί από τον Δ/ντή του σχολείου ως διαχειριστές με τα προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης τους στο ΠΣΔ.

Η διαχείριση μαθητικών λογαριασμών περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

  • Για τη δημιουργία και γενικότερα για τη διαχείριση μαθητικών λογαριασμών από τον υπεύθυνο  κάθε σχολείου χρησιμοποιείται η              διαχειριστική εφαρμογή https://register.sch.gr/students/admins.
  • Μέσω αυτής, ο διευθυντής του σχολείου μπορεί να αποδίδει δικαιώματα διαχειριστή μαθητικών λογαριασμών σε έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς του σχολείου (κατά προτίμηση ειδικότητας πληροφορικής).
  • Ο διαχειριστής μαθητικών λογαριασμών του σχολείου χρησιμοποιώντας την παραπάνω διαχειριστική εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει και να εκτυπώσει μαθητικούς λογαριασμούς.
  • Για τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών το σχολείο θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα κάθε μαθητή. Για το σκοπό αυτό στη διαχειριστική εφαρμογή υπάρχει το έντυπο συναίνεσης κηδεμόνα.
  • Για την γνωστοποίηση των στοιχείων λογαριασμού στον κηδεμόνα, εφόσον ζητηθούν, μπορεί από τη διεύθυνση του σχολείου να χρησιμοποιηθεί όποιος τρόπος κριθεί κατάλληλος.

Αναλυτικά διατυπωμένοι οι όροι χρήσης, οδηγίες καλής χρήσης, τεχνικές οδηγίες και έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://register.sch.gr/students/help/.

 

3. Ενημέρωση των σχολείων, των κηδεμόνων και των μαθητών/μαθητριών

Η ενημέρωση των σχολείων για την παροχή λογαριασμών ΠΣΔ στους μαθητές/μαθήτριες θα γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

  • Με την παρούσα εγκύκλιο.
  • Με την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος με το ίδιο περιεχόμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
  • Όλο το υλικό είναι αναρτημένο και δημόσια διαθέσιμο:

(α) https://register.sch.gr/students, και
(β) https://register.sch.gr/students/help/, απ’ όπου μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, οι κηδεμόνες και οι μαθητές.

3. Υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για τους μαθητές και τις μαθήτριες

Στην πύλη του ΠΣΔ (https://www.sch.gr) έχει αναρτηθεί και ενημερώνεται τακτικά υλικό και σύνδεσμοι:

  • με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και συνδέσμους χρήσης του μαθητικού λογαριασμού (https://www.sch.gr/students)
  • πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τον τρόπο αξιοποίησής τους στο εκπαιδευτικό έργο, υπάρχουν στην πύλη του ΠΣΔ και ειδικά στην ιστοσελίδαsch.gr/services.

4. Πλαίσιο καλής χρήσης της παρεχόμενης υπηρεσίας

Η ευθύνη διαχείρισης του λογαριασμού και η μη διαρροή των στοιχείων πρόσβασης σε τρίτους αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κατόχου του λογαριασμού, δηλαδή του/της μαθητή/μαθήτριας και  του κηδεμόνα του.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητικοί λογαριασμοί πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο για εκπαιδευτική χρήση και στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κακόβουλη χρήση του λογαριασμού, ο λογαριασμός απενεργοποιείται ή διαγράφεται μόνιμα.

5. Υποστήριξη μαθητικών λογαριασμών

 Η ανάκτηση κωδικού σε περιπτώσεις που απαιτηθεί θα γίνεται αποκλειστικά μέσω email ή μηνύματος σε κινητή συσκευή (SMS) από την ιστοσελίδα https://register.sch.gr/password/.

Ο διαχειριστής του μαθητικού λογαριασμού μπορεί να ορίσει νέο κωδικό πρόσβασης σε κάθε μαθητικό λογαριασμό εφόσον αυτό ζητηθεί από τον κηδεμόνα του μαθητή.

 

  1. Ενημέρωση μαθητών και γονέων

 Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν τους κηδεμόνες μέσω της εφαρμογής mySchool, μέσω των σχολικών ιστοτόπων και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο για το περιεχόμενο της παρούσας εγκυκλίου.

H ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

 

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΔΣ)

(1 - user rating)

Σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ΑΜΕΣΗ εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΔΣ)- Δ/νση εγγραφής:  https://register.sch.gr/students/ ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης.

Οδηγός εγγραφής και παροχή προσωπικών λογαριασμών  στους μαθητές έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας 

Η εγγραφή πραγματοποιείται από τους κηδεμόνες των μαθητών.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

(1 - user rating)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

( σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης)

 

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών

Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους.

Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).





ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητοί μαθητές από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 αρχίζει η Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα το οποίο έχει αναρτηθεί, με τους διδάσκοντες στα μαθήματα και στα τμήματα που φαίνονται στο αναρτημένο έγγραφο  ¨Εξ Αποστάσεως Μαθήματα- Τμήματα – Διδάσκοντες¨.

Για να παρακολουθήσετε τα εξ αποστάσεως μαθήματα και να εισέλθετε στην πλατφόρμα – εικονική τάξη θα πρέπει:

  • Να διαθέτετε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή ή tablet με Κάμερα, μικρόφωνο ( το έχει συνήθως ενσωματωμένο η κάμερα) καθώς και Ακουστικά. Αν διαθέτετε laptop έχει ενσωματωμένα και κάμερα και μικρόφωνο. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ακουστικά και στο  laptop για να μην μικροφωνίζει.
  • Σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • Προκειμένου να εισέλθετε στην ψηφιακή τάξη  για παρακολουθήσετε το μάθημά σας με τον αντίστοιχο καθηγητή θα πρέπει να πατήσετε όνομα του αντίστοιχου καθηγητή για να μεταφερθείτε στην τάξη σας. Ο σύνδεσμος θα είναι ενεργός από Δευτέρα 23 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
  • Τα μαθήματα αρχίζουν καθημερινά στις 9:00 το πρωί. Είναι ανά μία ώρα και θα υπάρχει το περιθώριο διαλείμματος.
  • Θα παρακαλούσα όσοι έχουν την 1η ώρα να προσέρχονται 15΄λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.

Αρχίζουμε σταδιακά με κάποια μαθήματα και θα προχωρήσουμε με τα υπόλοιπα.


Κατεβάστε τα αντίστοιχα έγγραφα: 
Έγγραφο 1Έγγραφο 2


Η Διευθύντρια

 

Βαγή Φωτεινή


Πρόγραμμα Σύγχρονης Εκπαίδευσης

(3 - user rating)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ 

Για να συνδεθείτε κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του αντίστοιχου καθηγητή

  • Μετά το κλικ πάνω στο όνομα του καθηγητή, θα ανοίξει ένα παράθυρο και θα ερωτηθείτε αν θα γίνει η σύνδεση με κατέβασμα και εγκατάσταση της εφαρμογής ή σύνδεση με broswer. Επιλέξτε άνοιγμα με browser αν δεν έχετε αρκετό χώρο. Με την εγκατάσταση της εφαρμογής έχετε περισσότερες δυνατότητες. Σε κάποιους browser μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να εμφανιστεί η παραπάνω επιλογή και να κατέβει η εφαρμογή αυτόματα.
  • Στο δεύτερο παράθυρο που εμφανίζεται δώστε ΜΟΝΟ το ονομά σας και όχι το e-mail.
  • Μόλις ανοίξει η εφαρμογή ενδεχομένως να εμφανιστεί κάποιο παράθυρο με οδηγίες … να επιλέξετε “Skip” και όποια βοηθητικά μπλε μικρά παράθυρα εμφανίζονται να επιλέγουν ΟΚ για να συνεχιστεί η διαδικασία μέχρι να εισέλθουν στην e-τάξη.
  • Αρχικά με την είσοδό τους είναι ενεργοποιημένο το μικρόφωνο και η κάμερα. Στα εικονίδια που εμφανίζονται στο κάτω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής το πρώτο είναι για το μικρόφωνο και το δεύτερο για  την κάμερα. Όταν τα κουμπιά έχουν σκούρο χρώμα είναι ενεργοποιημένα. Αν κάνουμε κλικ πάνω σε αυτά και αλλάζουν χρώμα από σκούρο σε κόκκινο και το αντίστροφο. Όταν έχουν κόκκινο χρώμα είναι απενεργοποιημένα
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  9-10 10-11 11-12 9-10 10-11 11-12 9-10 10-11 11-12 9-10 10-11 11-12  9-10 10-11 11-12
ΜΟΥΡΤΣΙΝΟΥΔΗ ΒΑΓΙΑ       Α2 Α2                    
ΛΙΑΡΟΥ
ΜΑΡΙΑ
        Α3            Α3   Α2        
ΤΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  Α1 Α1   Α4 Α4   Α3 Α3            
ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ ΣΟΝΙΑ Β1 Β1     Β2 Β2  Β1 Β1     Β2  Β2      
ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ ΔΗΜ.        A1 A1         A2   A3          
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜ.     Β5       Β4     Β3      Β5  Β3 Β4  
ΣΙΤΣΑΝΛΗΣ ΗΛΙΑΣ       Β3 Β5              Β4      

 

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΔΙΑΡΚΟΥΝ 45 ΛΕΠΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

 

ΤΜΗΜΑ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Γ΄ ΤΑΞΗ
Γ1 ΜΠΟΛΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Νεοελλην. Γλώσ. Λογοτ. 1
ΜΟΥΡΤΣΙΝΟΥΔΗ ΒΑΓΙΑ Ιστορία   4
ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αρχαία Ελληνικά 2
ΧΑΤΖΗΙΣΑΑΚ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Κοινωνιολογία 2
       
Γ2 ΜΠΟΛΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ιστορία   1
ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Νεοελλην. Γλώσ. Λογοτ. 2
ΣΙΤΣΑΝΛΗ ΔΑΝΑΗ Αρχαία Ελληνικά 2
ΧΑΤΖΗΙΣΑΑΚ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Κοινωνιολογία 2
       
Γ3 ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜ. Μαθηματικά 5
ΔΕΛΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Φυσική 3
       
Γ4 ΛΙΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Νεοελλην. Γλώσ. Λογοτ. 2
       
Γ5 ΣΙΤΣΑΝΛΗ ΔΑΝΑΗ Νεοελλην. Γλώσ. Λογοτ. 2
       
Γ4 ΠΛ ΔΕΛΗΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Πληροφορική 2
ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤ. Οικονομία 2
 
Γ5 ΠΛ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Πληροφορική 5
ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤ. Οικονομία 2
       
Γ ΥΓ ΣΙΤΣΑΝΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Φυσική 5
       
Β΄ ΤΑΞΗ
       
Β1 ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ Νέα Ελληνική Γλώσσα 2
ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ Νέα Ελλην. Λογοτεχνία 2
       
Β2 ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ Νέα Ελληνική Γλώσσα 2
ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ Νέα Ελλην. Λογοτεχνία 2
       
Β3 ΣΙΤΣΑΝΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Φυσική ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 1
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜ. ΜΑΘΗΜ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2
       
Β4 ΣΙΤΣΑΝΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Φυσική ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 1
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜ. ΜΑΘΗΜ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2
       
Β5 ΣΙΤΣΑΝΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Φυσική ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 1
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜ. ΜΑΘΗΜ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2
       
Α΄ ΤΑΞΗ
Α1 ΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ν. Ελ.  Γλ. - Λογοτεχνία 2
ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ ΔΗΜ. Άλγεβρα 1
ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ ΔΗΜ. Γεωμετρία 1
       
Α2  ΜΟΥΡΤΣΙΝΟΥΔΗ ΒΑΓΙΑ Ν. Ελ.  Γλ. - Λογοτεχνία 2
ΛΙΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ιστορία 1
ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ ΔΗΜ. Άλγεβρα 1
       
Α3  ΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Αρχ. Ελλην. Γλώσσα Γραμμ. 2
ΛΙΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ν. Ελ.  Γλ. - Λογοτεχνία 2
ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ ΔΗΜ. Άλγεβρα 1
       
Α4 ΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ν. Ελ.  Γλ. - Λογοτεχνία 2

 

Κατεβάστε τα αντίστοιχα έγγραφα: Πίνακας 1Πίνακας 2


Ενημέρωση σχετικά με Πρόσκληση-Επιλογή-Κατανομή Στρατεύσιμου Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2002)

(1 - user rating)

Σχετ.:

  1. Το με αρ. πρωτ. Φ12α/35515/Δ4/10-03-2020 έγγραφο της υπηρεσίας μας.
  2. Το με αρ. πρωτ. Φ.430/98/236268/Σ.8127/14-11-2019 έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
  3. Το με αρ πρωτ. Φ12α/36668/Δ4/12-03-2020 έγγραφο της υπηρεσίας μας.
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19, παρέχεται στους στρατεύσιμους της κλάσης 2023 (γεννηθέντες το έτος 2002) η δυνατότητα να απογραφούν χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε Στρατολογικές Υπηρεσίες ή ΚΕΠ, αλλά ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος http://www.stratologia.gr , ακολουθώντας τις οδηγίες του συνδέσμου https://www.stratologia.gr/el/content/katathesi-deltioy-apografis .

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. e-mail, sms κ.λ.π.) τους άρρενες μαθητές γεννηθέντες το 2002 για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης Δελτίου Απογραφής (ΔΑ).


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΣΠΟΥΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ


Επείγοντα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού στις περιφερειακές υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσηςκαι στους εποπτευόμενους φορείς

(1 - user rating)

Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

            Η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας για την ανάληψη των αυτονόητων και οφειλόμενων ενεργειών για την αποτροπή και την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού covid-19 και τον περιορισμό της διάδοσής του, ειδικά για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους τους, αλλά και για το διοικητικό προσωπικό των εποπτευόμενων φορέων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας, για τους οποίους επιδεικνύεται διαχρονικά μία σκανδαλώδης αγνόηση και αδιαφορία.

1. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εδώ και βδομάδες δέχονται καθημερινά,επιπλέον των τακτικών επισκεπτών, εκατοντάδες πολίτες, που υποβάλλουν δικαιολογητικά στο πλαίσιο των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Είναι προφανές ότι σε συνθήκες έξαρσης της επιδημίας του covid-19, o καθημερινός συγχρωτισμός με πλήθος κόσμου εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των εργαζόμενων, των εξυπηρετούμενων πολιτών και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Δυστυχώς επειδή οι λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης έχουν μείνει ως αμανάτι στις αιρετές Περιφέρειες, παρά τις προσπάθειές μας για επιστροφή τους στο Υπουργείο Παιδείας, μετά την επάνοδο των υπηρεσιών μας και των υπαλλήλων τους από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το 2002, δεν υπάρχει καμία πρόνοια ούτε για μέτρα ατομικής υγιεινής, όπως  τα αντισηπτικά, ούτε για την απολύμανση των χώρων αλλά και την σχολαστική τους καθαριότητα, σε πολλές περιπτώσεις, δε, δεν παρέχεται καμία υπηρεσία καθαριότητας.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα επιβάρυνσης τόσο των υπαλλήλων όσο και των χώρων, με προφανή άμεσο κίνδυνο τόσο της υγείας των συναδέλφων όσο και της διασποράς του ιού.

Σας καλούμε άμεσα να αναλάβετε πρωτοβουλία έναντι του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε οι Περιφέρειες της χώρας, που έχουν την ευθύνη στέγασης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών, να εξασφαλίσουν επειγόντως την απολύμανση των χώρων, τη συστηματική καθαριότητά τους και την προμήθεια όλων των προβλεπόμενων μέσων ατομικής υγιεινής.

2. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί άμεσα ειδική μέριμνα για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών εκπαίδευσης οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου ή έχουν την αποκλειστική φροντίδα ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (μακροχρόνια άρρωστοι, ηλικιωμένοι), ώστε να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπισή τους με τους γονείς υπαλλήλους, με πρόβλεψη για περαιτέρω διευκολύνσεις.

 

3. Η εξ αντικειμένου μείωση του διαθέσιμου προσωπικού αυτήν την περίοδο, είτε λόγω νόσου είτε λόγω χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού, επιβάλλει την αναστολή όλων των προθεσμιών για διοικητικές διαδικασίες μη επείγοντος χαρακτήρα (π.χ. καταχώριση δικαιολογητικών υποψήφιων για διορισμό).

 

4. Είναι απαραίτητος ο άμεσος ανασχεδιασμός της λειτουργίας των υπηρεσιών εκπαίδευσης και η εφαρμογή μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως:
  • Γενίκευση της εξ αποστάσεως συναλλαγής των ενδιαφερόμενων με τις υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης και διεκπεραίωση υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ώστε να περιοριστεί στον ελάχιστο βαθμό η απαίτηση φυσικής παρουσίας τους.
  • Προσδιορισμός του προσωπικού που είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία των υπηρεσιών και κάλυψη των αναγκαίου αριθμού με εκ περιτροπής εργασία, ελαστικό ωράριο και δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία  θα υλοποιείται σε αντικείμενα συμβατά σε τέτοιου είδους εργασία,  όσο ισχύουν τα κατεπείγοντα μέτρα.
  • Αναβολή της πληρωμής Μαρτίου των αναπληρωτών ΕΣΠΑ μέσω ΕΑΠ και για όσο είναι απαραίτητο να υλοποιείται με το ισχύον σύστημα.

 

5.   Είναι απαραίτητο σε φορείς μας όπως τα ΓΑΚ και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες να κλείσουν τα αναγνωστήρια, όπως έγινε σήμερα με την Εθνική Βιβλιοθήκη ή να ανασταλεί η προσέλευση κοινού όπως έγινε στον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης να εξεταστούν οι περιπτώσεις όπως των Περιφερειακών ΓΑΚ που λειτουργούν με 1-2 υπαλλήλους και αυτοί θα λάβουν την άδεια ειδικού σκοπού.

Με αφορμή τη χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55Α΄/11-03-2020), σας καλούμε για τις άμεσες οφειλόμενες ενέργειες σας για όλα τα ανωτέρω.

Επειδή οι μέρες είναι κρίσιμες και όλοι θα κριθούμε από την δυνατότητα της άμεσης αντίδρασης μας, της πρόληψης και της δυνατότητας εύρεσης λύσεων σας καλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Η ΠΟΣΥΠ είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την λειτουργία των υπηρεσιών μας, αρκεί  να διασφαλιστούν τα αναγκαία και άμεσα μέτρα πρόληψης των ίδιων μας, των οικογενειών μας και του κοινωνικού μας περίγυρου αλλά και να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι μας που έχουν πραγματική ανάγκη προφύλαξης.

 

Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΑΣ

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα 11 Μαρτίου 2020

(1 - user rating)

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι
στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα
11 Μαρτίου 2020



Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)

  • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
  • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
  • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
  • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
  • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
  • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.


Βιβλιογραφία

Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). Interim Guidance for Administrators of US Institutions of Higher Education

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.html

Ανακοίνωση

(1 - user rating)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό σύμφωνα με απόφαση την απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838 ΦΕΚ 738/10-3-2020 του ΥΠΕΘ μέχρι και τις 24/3/2020.

Να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου
http://1lyk-alexandr.evr.sch.gr/
ώστε να 
πληροφορηθείτε για οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε με ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα
6972707735, 6977427515

ή στο e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 10.03.2020

(1 - user rating)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αναμένοντας την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των υπουργών Παιδείας και Υγείας και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε θέματα, που θα προκύπτουν, καλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι υποδιευθυντές/ντριες, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό, να προσέλθουν αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Μαρτίου 2020 από το πρωί στο σχολείο τους, προκειμένου να ενημερώνουν τους μαθητές, γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικό προσωπικό για την αναστολή της λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Επίσης σε όσες σχολικές μονάδες δεν έγινε τις προηγούμενες ημέρες απολύμανση, να γίνει προγραμματισμός, προκειμένου αυτό να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Για το λόγο αυτό οι Διευθυντές/ντριες θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του οικείου Δήμου.




«Προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., λοιπών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην Π.Ε. και Δ.Ε. και του μαθήματος της κολύμβησης»

(1 - user rating)

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 15959 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 727/τ. Β΄/08-03-2020 με θέμα «Προσωρινή αναστολή όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών εντός της χώρας από 09.03.2020 έως και 22.03.2020», η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προσωρινά αναστέλλει ( από 10-03-2020 έως και 22.03.2020):
1. α) Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας, β) τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

2. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του 
αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Επισημαίνεται ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών/τριών διεξάγονται κανονικά.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο την Εγκύκλιο με θέμα :

 "Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες"



«Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο “I.R.O. Hellas International Robot Olympiad” για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. από τον Οργανισμό IN.TE.SO. – Information Technology Society – σχ. έτ. 2019-2020».

(1 - user rating)

Απαντώντας στην από 25-06-2019 αίτησή σας και τα συνημμένα σε αυτή, που αφορά σε αίτημα για έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο “I.R.O. Hellas International Robot Olympiad”, προκειμένου να συμμετάσχει η Ελλάδα επίσημα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής I.R.O., για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε., σχολικού έτους 2019-2020, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 7/06-02-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον ανωτέρω Μαθητικό Διαγωνισμό, η διεξαγωγή του οποίου θα πραγματοποιηθεί υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Από τον δικτυακό τόπο της IN.TE.SO. να παρέχεται πρόσβαση στους/στις ενδιαφερόμενους/ες στην ειδική web πλατφόρμα εκπαίδευσης ανοιχτού κώδικα, όπως αναφέρεται στα έντυπα που έχουν υποβληθεί,
  • Οι οργανωτές να δημοσιοποιήσουν προς το Ι.Ε.Π. τον απολογισμό, καθώς και τα παιδαγωγικά - διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού,
  • Η συμμετοχή μαθητών/τριών θα είναι προαιρετική και θα γίνει με ευθύνη των κηδεμόνων τους,
  • τα σχολεία δεν θα έχουν καμία εμπλοκή στην οργάνωση και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού ούτε στην προετοιμασία των μαθητών/τριών,
  • οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν από τους/τις κηδεμόνες απευθείας στον όμιλο IN.TE.SO. χωρίς να υπάρξει ενδιάμεση παρέμβαση ή διευκόλυνση από τις σχολικές μονάδες.

Για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (Β΄ 456) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».
Ο διαγωνισμός IRO απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 9-18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό IN.TE.SO. (Information Technology Society), διεύθυνση: Αθλητικό Πάρκο
Ομονοίας, Σέρρες – 62110, Σέρρες, Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Τσελέπης Εμμανουήλ, τηλ.: 210 - 220.4410, ιστοσελίδα: www.inteso.org , email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό
διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.


Με εντολή Υφυπουργού
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ



Ρύθμιση Απουσιών Μαθητών/τριών

(1 - user rating)

Σας ενημερώνουμε ότι για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-COV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ όπως
επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την
ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα.


Η ΥΦΥΠΟΥΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ



ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝOΪΟ

(1 - user rating)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΑΞΗ  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ  ΣΕ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΚΟΡΟΝOΪΟ



Ως Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Σχολείων Αν. Μακεδονίας-Θράκης  θεωρούμε ότι το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, που προβλέπεται στην Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, θα καταστεί αναποτελεσματικό και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων γονέων (ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά) αν δεν συνοδευτεί και από μέτρα για την εξασφάλιση της αναγκαίας και με αποζημίωση γονικής άδειας, προκειμένου ο γονιός να συνδράμει το παιδί του, όσο η σχολική μονάδα είναι σε αναστολή.

 

Επίσης τονίζουμε ότι τα προληπτικά μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα είναι αποτελεσματικά στο βαθμό που δεν συνοδεύονται με άμεσα μέτρα, που αποτελούν και πάγιες διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας μας όπως και της ΑΣΓΜΕ, και περιλαμβάνουν:

  • Άμεση ενίσχυση των σχολείων μέσω της κρατικής χρηματοδότησης για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).
  • Μόνιμο, επαρκές  και πλήρης ωραρίου προσωπικό  καθαριότητας των σχολείων ώστε να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία κατά την διάρκεια λειτουργίας τους.
  • Άμεσο σχεδιασμό για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας όλων των μαθητών, την πρόληψη, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.
  • Μόνιμο και επαρκές βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κλπ ) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μόνιμους  σχολικούς  νοσηλευτές.
  • Χωρίς καθυστέρηση να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να εφοδιαστούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με επαρκή αριθμό εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιϊκών φαρμάκων και να παρέχονται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό χωρίς “πλαφόν” και περικοπές.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων υγείας, με ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισης του γονέα.

 

         

         

                                                                                                Αλεξανδρούπολη, 27/2/2020




ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

(1 - user rating)

Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ Έβρου συνεδρίασε σήμερα με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από μαθητές κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Λυκείων,3ου ΓΕΛ Αλεξ/πολης και 2ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης και αποφάσισε ότι οι αγώνες Ποδοσφαίρου που θα ακολουθήσουν θα πραγματοποιούνται από δω και στο εξής χωρίς την παρουσία μαθητών-φιλάθλων. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση της απόφασης από μαθητές Σχ. Μονάδας θα εξετασθεί το ενδεχόμενο αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Θα τηρηθεί η ίδια απόφαση σε ανάλογες συμπεριφορές φιλάθλων μαθητών και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Α.Δ. ΕΒΡΟΥ



ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ


Joomla templates by a4joomla