Εξεταστικά κέντρα Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων

(1 - user rating)

 

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΕΝ

(1 - user rating)

Κατεβάστε από τις παρακάτω διευθύνσεις 

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

Προθεσμίες για την εισαγωγή στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού(ΑΕΝ)


Επισημάνσεις για τους Υποψήφιους των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ- Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)

(1 - user rating)

 

1ο ΓΕ.Λ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021

Επισημάνσεις για τους Υποψήφιους των

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ-

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά:

α) η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση,

β) η Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και

γ) το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του οικείου Επιστημονικού πεδίου, δηλ. οι βαθμολογίες του και οι οικείοι συντελεστές βαρύτητας.

Εάν η εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση προϋποθέτει την εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, για τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού Μορίων των υποψηφίων προστίθεται στον αριθμό των μορίων που προκύπτουν από τη βαθμολογική επίδοση στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και τους οικείους συντελεστές βαρύτητας ο αριθμός μορίων που προκύπτει από το γινόμενο του βαθμού του ειδικού/κών μαθήματος/των ή των πρακτικών δοκιμασιών με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας.

ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Ε.Β.Ε.

  • Σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις χωρίς εξέταση σε Ειδικό Μάθημα, Πρακτικές δοκιμασίες:

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - ορίζεται από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως Ποσοστό, από 80% έως 120% (ορίζει ένα συντελεστή επί) του Μέσου Όρου των Μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του Επιστημονικού Πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα. Το ποσοστό αυτό ορίζεται με Υ.Α. του Υ.Π. (Φ.251/53234/Α5/13-05-2021 Υ.Α., ΦΕΚ 1930/τ.Β΄/15-5-2021

ü    π.χ. έστω η Μέση Επίδοση σε ένα Επιστημονικό Πεδίο είναι 12. Η Βάση εισαγωγής εξαρτάται από το Συντελεστή που έχει θέσει το Τμήμα. Εάν ο Συντελεστής είναι 100% η Βάση θα είναι 12, εάν είναι 80% η Βάση θα είναι 9,6 εάν είναι 110% η Βάση θα είναι 13,20.

Για την διαπίστωση της επίτευξης της Ε.Β.Ε. συγκρίνεται η ανά σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση Ε.Β.Ε. με τον Μέσο Όρο των Βαθμολογικών Επιδόσεων του υποψηφίου στα Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη στο στάδιο αυτό οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων.

 

  • Σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις με εξέταση σε Ειδικό/ά Μάθημα/τα ή Πρακτικές Δοκιμασίες:

Εξετάζεται:

  • πρώτα η επίτευξη της Ε.Β.Ε. ανά ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες της οικείας σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης (συγκρίνεται η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος με τη βαθμολογική επίδοση του υποψηφίου στο ειδικό μάθημα επιλογής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής βαρύτητας του ειδικού μαθήματος). Στην περίπτωση που απαιτούνται δύο ειδικά μαθήματα ο υποψήφιος θα πρέπει να επιτύχει την Ε.Β.Ε. και των δύο Ειδικών Μαθημάτων.

     Σύμφωνα με την αριθμ. Φ.251/53234/Α5/13-05-2021 Υ.Α., ΦΕΚ 1930/τ.Β΄/15-5-2021, οι συντελεστές Ε.Β.Ε. των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών έχουν ορισθεί από 0,70 έως 1,10.

     Για την δυνατότητα συμμετοχής των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα δεν απαιτείται πλέον η επιτυχής εξέταση των ειδικών μαθημάτων (βαθμολογική βάση το 10 με άριστα το 20) αλλά μόνο η επίτευξη της Ε.Β.Ε. στο/α ειδικό/ά μάθημα/τα.

  • Κατόπιν εξετάζεται η επίτευξη της Ε.Β.Ε. της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης.

Πληροφορίες και Ενδεικτικά Παραδείγματα (σελ.16) Υπολογισμού της Ε.Β.Ε. βρίσκονται στην με αριθμ. πρωτ. Φ.251/58003/Α5/24.05.2021 ¨ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ¨ εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

 

 

Από την Δ/νση του σχολείου

 

Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση τον αντίστοιχο ΦΕΚ


Ενημέρωση για τους Υποψήφιους των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

(1 - user rating)

 

1ο ΓΕ.Λ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021

Ενημέρωση για τους Υποψήφιους των

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Για τις ημέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας γνωρίζουμε τα εξής:

  • Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα ως εξής: το πρώτο τεστ θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 10.06.2021 και το δεύτερο τεστ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.06.2021 (Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου ¨ΦΕΚ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ¨, άρθρο 2 καθώς και στην εγκύκλιο ¨Οδηγίες για την Ασφαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων –Μέτρα προστασίας και self test).
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση κωδικών (taxisnet), δηλώνουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου. Για όλους τους υποψήφιους/ες επιλέγεται η κατηγορία ¨Σχολική Κάρτα για COVID-19¨. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό εκδίδεται σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν.
  • Κάθε ημέρα εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση από την οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου και τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ:

  • Δευτέρα 14.06.2021 και Τρίτη 22.06.2021 έως 07:30 πμ,
  • τις υπόλοιπες ημέρες έως 07:40 πμ
  • Στον αύλειο χώρο του σχολείου εισερχόμαστε από την μεγάλη είσοδο – στα όρια του 3ου Γυμνασίου. Θα υπάρχουν ανακοινώσεις αναρτημένες σχετικά με τις αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για τις εξετάσεις.
  • Στην αυλή του σχολείου υπάρχει γραμμοσκίαση (με τις ανάλογες αποστάσεις), όπου θα μπορούν να στέκονται οι Υποψήφιοι, έως ότου να εισέλθουν στο σχολείο και στις αίθουσες των εξετάσεων.
  • Μάσκες είναι υποχρεωτικές για μαθητές και Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης:

 

1.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να φέρουν μαζί τους ΜΟΝΟ στυλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

2.Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου. Καλό είναι να έχουν μαζί τους - χωρίς να είναι απαραίτητο - και άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

3.Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών (κινητά τηλέφωνα, mp3, ηλεκτρονικό ψηφιακό ρολόι, κ.τ.λ.) ακόμα και αν τα έχουν απενεργοποιήσει, διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

4.Κάθε υποψήφιος θα παραλάβει μόνο ένα τετράδιο και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει ορθή διαχείριση των 16 σελίδων που περιέχει.

 

Μετά την Διανομή των Τετραδίων:

  • Ελέγχουν αν αυτά είναι εσωτερικά καθαρά, δεν έχουν τσαλακωμένα φύλλα και αν έχουν τον ίδιο αριθμό φύλλων με αυτόν που αναγράφεται στο εξώφυλλο του τετραδίου.
  • Συμπληρώνουν τα ατομικά τους στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες των επιτηρητών στο εσώφυλλο του τετραδίου.
  • Συμπληρώνουν το εξεταζόμενο μάθημα σύμφωνα με τις οδηγίες των επιτηρητών στο εξώφυλλο του τετραδίου.
  • Περιμένουν τους επιτηρητές να ελέγξουν ότι ο υποψήφιος έγραψε σωστά τα στοιχεία του, κάνοντας αντιπαραβολή των στοιχείων που έγραψε με αυτά του δελτίου εξεταζομένου. Οι επιτηρητές επικολλούν τα αυτοκόλλητα αριθμητήρια και τα καλύπτουν με αδιαφανές μαύρο αυτοκόλλητο.
  • Οι εξεταζόμενοι δεν γράφουν τίποτα άλλο στο τετράδιό τους (τύπους, σκιτσάκια, ζωγραφιές κλπ), το κλείνουν και περιμένουν με απόλυτη ηρεμία τα θέματα.

 

 

Μετά την Διανομή των Θεμάτων οι Υποψήφιοι:

  • Πρέπει να ελέγξουν αν έχουν πάρει όλες τις σελίδες που πρέπει να είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
  • Ελέγχουν αν είναι όλες οι σελίδες ευανάγνωστες.
  • Πρέπει να ελέγξουν αν τα θέματα αντιστοιχούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στο μάθημα της ημέρας, στην Ομάδα Προσανατολισμού τους, όταν πρόκειται για μάθημα ομάδας προσανατολισμού.
  • Διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες (τελευταία σελίδα).
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν blanco για το σβήσιμο καθώς και διαφορετικού χρώματος στυλό στο γραπτό τους.
  • Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πρόχειρο την τελευταία σελίδα του τετραδίου και αν χρειάζεται την προτελευταία κλπ, αναγράφοντας την ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσουν, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση.
  • Οι επιτηρητές γράφουν στον πίνακα τις ώρες έναρξης, δυνατής αποχώρησης και λήξης, καθώς και κάθε άλλη παρατήρηση που ανακοινώνει η Λυκειακή Επιτροπή.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα μαθητή μετά την διανομή των θεμάτων.

 

Παράδοση Τετραδίων

  • Οι υποψήφιοι παραδίδουν τα γραπτά τους στους επιτηρητές μετά τη λήξη του δυνατού χρόνου αποχώρησης ή με τη λήξη του χρόνου εξέτασης. Στην δεύτερη περίπτωση οι επιτηρητές λένε στους εξεταζόμενους να κλείσουν τα τετράδιά τους και τους καλούν έναν – έναν να τα παραδώσουν.
  • Οι επιτηρητές κατά την παραλαβή των δοκιμίων ελέγχουν τα ατομικά στοιχείων των μαθητών . Διαγράφουν χιαστί τα κενά διαστήματα στο γραπτό, θέτουν την υπογραφή τους στο τέλος του κειμένου των απαντήσεων που υποδεικνύεται από τον εξεταζόμενο, και διαγράφουν χιαστί τον κενό χώρο κάτω από την υπογραφή τους, καθώς και αυτόν της επόμενης λευκής σελίδας. Τέλος παρουσία του εξεταζόμενου καλύπτουν με το αδιαφανές αυτοκόλλητο τα στοιχεία του υποψηφίου.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους υποψήφιους Αισιοδοξία, Δύναμη, και

¨Καλή Επιτυχία¨

Από την Δ/νση του Σχολείου

ΦΕΚ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

(1 - user rating)

Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση το

ΦΕΚ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΕΝ

(1 - user rating)

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το ΦΕΚ με την 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΕΝ


Ενημέρωση Μαθητών Γ΄ Λυκείου που εξετάζονται προφορικά στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο

(1 - user rating)

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση Μαθητών Γ΄ Λυκείου που εξετάζονται προφορικά στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο»  

 

Το Κ.Ε.Σ.Υ. Έβρου διοργανώνει την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 με 12:30 ενημερωτική συνάντηση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των ΓΕ.Λ. της Περιφερειακή Ενότητας Έβρου οι οποίοι εξετάζονται προφορικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τους γονείς τους.

Στη συνάντηση αυτή θα μιλήσουν,

  • η κ. Ζωή Κανίδου, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Τυχερού , πρώην πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού

Κέντρου επί πολλά έτη και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες

Ν. Έβρου και

  • η κ. Χριστίνα Παλαιολόγου, Ψυχολόγος του Κ.Ε.Σ.Υ. Έβρου.

Στόχος της συνάντησης είναι:

  • η ενημέρωση των μαθητών και γονέων ως προς τον τρόπο και διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων και η επίλυση οποιωνδήποτε αποριών, και  
  • η ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών και γονέων.

Η συνάντηση θα γίνει μέσω WEBEX στον σύνδεσμο https://minedu>-secondary.webex.com/meet/alextz

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω:

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ. Κ.Ε.Σ.Υ. Έβρου: 2551053576, 2551053571, 255105380170

 

 

                                                                                 Η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ. Έβρου                                        

                                                                                      Τζουμάκα Αλεξάνδρα            


Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων - Μέτρα προστασίας και self-test

(1 - user rating)

 

Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων - Μέτρα προστασίας και self-test

To υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις συζητήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Τα μέτρα που θα περιγράφονται αναλυτικά σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι τα εξής:

Self-test

- Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test). Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18  Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διατίθενται στους υποψηφίους από τα φαρμακεία από σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων).

- Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

- Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Υποψήφιοι ή/και εκπαιδευτικοί αίθουσας εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο/-α κρούσμα/-τα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

 

Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.

- Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο/-α  βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο/η υποψήφιος/-α μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test).

- Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση  αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

  • Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορωνοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Λοιπά μέτρα

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Κατά την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΦΑΑ ΕΒΡΟΥ 2021

(1 - user rating)

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το


Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2021 - Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση.

(1 - user rating)

 

Θέμα:   1) Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2021.

             2) Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση.

 

ΚΕΦ. 1) Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2021.

Το Δελτίο Εξεταζομένου θα εκτυπώνεται προσυμπληρωμένο (εκτός από το Εξεταστικό Κέντρο για τα πανελλαδικά μαθήματα) από το ΠΣ myschool. Με το Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2021, θα πρέπει να εφοδιαστούν από τα ΓΕΛ όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.

Στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ εκτυπώνονται αυτόματα τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα. Στο Δελτίο Εξεταζομένου υπάρχει η ένδειξη ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τα πανελλαδικά μαθήματα, όπου θα αναγραφεί (είτε από την εφαρμογή είτε χειρόγραφα) το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε όλα τα Δελτία, αφού έχουν οριστεί τα Εξεταστικά Κέντρα και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Στην ένδειξη ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα ή/και τα δύο νέα μουσικά μαθήματα, στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην Αίτηση-Δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν.

Για τους υποψηφίους που δήλωσαν ΜΟΝΟ τα 3 Μουσικά τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, το Δελτίο Εξεταζομένου θα αναγράφει το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και στα ειδικά μαθήματα θα αναγράφει τα 2 μουσικά μαθήματα, όπου θα αναγραφεί είτε από την εφαρμογή είτε χειρόγραφα το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε όλα τα Δελτία, αφού έχουν οριστεί τα Εξεταστικά Κέντρα.

Αφού εκτυπωθεί το Δελτίο εξεταζομένου και διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη τα στοιχεία και η πίσω όψη τις οδηγίες), αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό είναι να πλαστικοποιηθεί και να χορηγηθεί στους υποψηφίους.

Τα δελτία εξεταζομένου θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων το τρέχον σχολικό έτος. Τα δελτία εξεταζομένου πρέπει να διανεμηθούν άμεσα στους δικαιούχους στις αρχές Ιουνίου 2021.

 

ΚΕΦ. 2) Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση.

- Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

- Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021, αλλά τελικά δεν θα προσέλθουν φέτος σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα,

α) δεν χρειάζεται να κάνουν  καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης   και

β) μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, εφόσον βεβαίως είχαν συμμετάσχει  στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών.  

- Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την διάταξη για το 10 %, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 100 του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:

  • ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα). Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄), διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ το 2020 με το παλαιό ή το νέο σύστημα και το 2021 θα υποβάλουν Μηχανογραφικό για το ποσοστό του 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, θα διεκδικήσουν θέσεις σε ποσοστά ανάλογα του αριθμού των Μηχανογραφικών Δελτίων που θα υποβληθούν ανά σύστημα, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  • ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ.
  • Για την εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία, απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση και συνεπώς στα 3 Μουσικά Τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση.
  • Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Γ Λυκείου ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021

(1 - user rating)

 

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 2145/24-05-2021 δημοσιεύτηκε η με αριθμ. πρωτ. 57891/ΓΔ4/24- 05-2021 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-04-2021 απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων “Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021”(Β΄1767)».

Επισημαίνεται ότι για τη Γ΄ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων Δ/θμιας Εκπ/σης να ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς - κηδεμόνες τους. Επισυνάπτεται το ανωτέρω ΦΕΚ.


Κατεβάστε από τους παρακάτω συνδέσμους τα σχετικά έγγραφα.

 

Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

ΦΕΚ 


Προκήρυξη Πυροσβεστικής 2021

(1 - user rating)

Κατεβάστε από τους παρακάτω συνδέσμους τα έγγραφα σχετικά με την προκήρυξη για την Πυροσβεστική

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 2021

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

(1 - user rating)

Κατεβάστε την ανακοίνωση σχετικά με

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των  Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας


ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

(1 - user rating)

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το ΦΕΚ σχετικά με

"ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ"


Joomla templates by a4joomla