Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα 2016-2020

(1 - user rating)
Από τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων που έχουν τεθεί από το 2016 έως το 2020.

Ελεύθερο Σχέδιο
Γραμμικό Σχέδιο
Γερμανικά
Γαλλικά
Ισπανικά
Ιταλικά


30-11-20 Παράταση προθεσμίας υποβολής Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις

(1 - user rating)

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021.


Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

(2 - user rating)
Κατεβάστε από τους παρακάτω συνδέσμους τα έγγραφα που σχετίζονται με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.


Εγκύκλιος : Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Δελτίο Τύπου : «Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022».


ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021 (ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ)

(1 - user rating)

Διευκρινίσεις σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου έτους 2021

(1 - user rating)

Προκειμένου να διευκρινιστούν ενδεχόμενα ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε παλαιό και νέο σύστημα των υποψηφίων Γενικού Λυκείου των πανελλαδικών εξετάσεων του 2021 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα σε παλαιό και νέο σύστημα, όπως οριζόταν με το άρθρο 166 του Ν.4635/2019 (ΦΕΚ 167 Α΄) για τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου του 2020, έχει λήξει και επομένως δεν ισχύει για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Συνεπώς, όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2021 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής, έτσι όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄).

Επίσης, σύμφωνα με τις εν λόγω διατάξεις «Μέχρι και το σχολικό έτος 2020-2021, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Κοινωνιολογίας».


Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ

Κατεβάστε το σχετικό έγγραφο 


Διαβίβαση Υπουργικών Αποφάσεων

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τους παρακάτω συνδέσμους τα ΦΕΚ για την ένταξη σχολών σε επιστημονικά πεδία και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020-2021.

Διαβιβαστικό Έγγραφο Υπουργικών αποφάσεων
ΦΕΚ 3209
ΦΕΚ 3237
ΦΕΚ 3821


Διαβίβαση Υπουργικών Αποφάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους 2020-2021

(1 - user rating)

Σας διαβιβάζουμε τις κάτωθι Υπουργικές Αποφάσεις:

1.την με αριθμ. Φ.253/99129/Α5/2020 (Β’ 3209) Υ.Α. με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση  κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία και

α) εντάσσεται το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και

β) εντάσσονται οι Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και οι Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής.

2. την με αριθμ. Φ.253/99154/Α5/2020 (Β’ 3237) Υ.Α. με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση ορισμού των Σχολών και των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα και προστίθεται το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Τμήματα για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται υποχρεωτικά η εξέταση  σε ένα από τα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ιταλικά.

3. την με αριθμ. Φ.251/112720/Α5/2020 (Β’ 3821) Υ.Α. με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα και συγκεκριμένα προστίθεται νέο 2 εδάφιο στην παρ. 1 του άρθρου 3 με το οποίο ορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού αριθμού μορίων υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (πανελλαδικές εξετάσεις 2021), με βάση τους βαθμούς των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται για κάθε Επιστημονικό Πεδίο.

Σας γνωρίζουμε ότι οι ανωτέρω υπουργικές αποφάσεις θα ισχύσουν για  τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους 2020-2021.

Παρακαλούμε όπως  μεριμνήσετε να ενημερωθούν εγκαίρως  όλοι οι μαθητές του τρέχοντος σχολικού έτους.

 Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΠΑΤΡΟΥ

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το έγγραφο με θέμα :

"Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021"



Συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων

(1 - user rating)
Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr, η συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αποσταλεί στις οικείες Περιφέρειες προς ανάρτηση στον αντίστοιχο πίνακα ανακοινώσεων και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Δ.Ε. καθώς και των Λυκείων, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι.

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο την σχετική προκήρυξη.


Βεβαιώσεις Πρόσβασης

(1 - user rating)
Σας ενημερώνουμε ότι οι Βεβαιώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις  έτους 2020 των υποψηφίων , είναι έτοιμες και θα διανέμονται εως την Παρασκευή 24/7/2020  κάθε ημέρα 9.00-13.00 και από 27/7/2020 ΜΟΝΟ κάθε Παρασκευή  9.00-13.00.


Εγκύκλιος για διακρίσεις σε επιστημονικούς διαγωνισμούς

(1 - user rating)

Αγαπητή/έ κυρία/κύριε, 

Σας αποστέλλουμε ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 93340/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Εγκύκλιος για διακρίσεις σε επιστημονικούς διαγωνισμούς».

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, δεν θα πρέπει να απαντήσετε στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα αλλά να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που αναγράφονται στις «Πληροφορίες» του εγγράφου.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Από το Γραφείο Διεκπεραίωσης του Τμήματος Πρωτοκόλλου του ΥΠΑΙΘ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.


20-7-20 Λήξη προθεσμίας υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου και χορήγηση Βεβαίωσης Συμμετοχής πανελλαδικών εξετάσεων 2020

(1 - user rating)

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Α) Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ λήγει σήμερα,  Δευτέρα 20-7-2020 στις 24:00μ.μ..

Β) Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων. Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω, ορίζεται προθεσμία ως και την Τετάρτη 22-7-2020 στις 13:00 μ.μ., μέσα στην οποία υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν μόνο σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να επισκεφθούν στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr  . Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr , μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Γ) Ανακοινώνεται ότι οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής χορηγούνται σε όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ.

Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη Βεβαίωση Συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 20-7-2020, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες λειτουργίας σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο και για να χορηγήσουν την ανωτέρω βεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.  


Σχετικά με την εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών Λυκείων που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς

(1 - user rating)

Σας ενημερώνουμε ότι στα άρθρα 40 και 138 του Ν. 4692/2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 111-Α’/12-06-2020, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόχων απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ


Joomla templates by a4joomla