ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

(1 - user rating)

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Ανθεμίου 3 - 68132Αλεξανδρούπολη Τηλ:. 2551026455

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα: http://1lyk-alexandr.evr.sch.gr/

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξ/πολης με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, ευχόμαστε τόσο σ’ εσάς, όσο και στους μαθητές μας, μια δημιουργική χρονιά με υγεία, προκοπή και επιτυχίες.

Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας θεωρούμε σωστό και απαραίτητο από κοινού, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, να συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τόσο το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, όσο και την αγωγή των παιδιών μας.

 

Α)  Μ Ε Τ Ρ Α  Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ  Λ Ο Γ Ω Π Α Ν Δ Η Μ Ι Α Σ:

  • Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου καθώς και στα διαλείμματα.
  • Να μη συνωστίζονται και να κρατούν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους.
  • Να μην αμελούν την υγιεινή και απολύμανση των χεριών τους.
  • Το κυλικείο του σχολείου λειτουργεί κανονικά, εφαρμόζοντας τους κανόνες που απαιτούνται λόγω της πανδημίας.
  • Σε κάθε σημείο του σχολείου (αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι χώροι) υπάρχουν αντισηπτικά υγρά για χρήση από εκπαιδευτικούς-μαθητές. Οι χώροι και τα θρανία απολυμαίνονται συχνά.
  • Τα όργανα γυμναστικής (μπάλες, ρακέτες κ.λ.π.) απολυμαίνονται πριν και μετά το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

 

Β)  Φ Ο Ι Τ Η Σ Η - Α Π Ο Υ Σ Ι Ε Σ ( 79942/ΓΔ4/21-5-19 Υ.Α.):

 1.    Καταργήθηκε η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Η Φοίτηση των μαθητών χαρακτηρίζεται:

  • ΕΠΑΡΚΗΣ:         Όταν το Σύνολο των Απουσιών δεν υπερβαίνει τις114
  • ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ:     Το Σύνολο των Απουσιών είναι μεγαλύτερο  από 114  Ο μαθητής επαναλαμβάνει την τάξη!!

 

 

Από την νομοθεσία προβλέπονται ειδικές περιπτώσεις, όπου καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών.

  • Με την Υ.Α. Φ1/41721/ΓΔ4/7-4-2023 του ΥΠΑΙΘ διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις απουσίες από τη νόσηση λόγω κορονοϊού COVID-19 και με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμες ημέρες με την προσκόμιση

α) σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986

β) βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID- 19 (rapid-test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

2.    Ενημέρωση Γονέων - Υποχρεώσεις Γονέων μαθητών που Απουσιάζουν:
  • Ο Κηδεμόνας κάθε μαθητή που Απουσίασε από το Σχολείο ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους Απουσίας Άμεσα

Η γνωστοποίηση συνοδεύεται με δικαιολογητικά μόνο στην περίπτωση που προβλέπεται ο μη υπολογισμός τους-μη προσμέτρηση απουσιών- κατά την έκδοση αποτελεσμάτων φοίτησης.

  • Το σχολείο θα ενημερώνει τον Κηδεμόνα για τις απουσίες των μαθητών.

Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται για κάθε ημέρα απουσίας εντός της εβδομάδας που σημειώθηκε. Σε περίπτωση που μαθητής απουσιάσει τρεις συνεχόμενες ημέρες ή πραγματοποιήσει τριάντα (30)

συνολικά απουσίες, ο υπεύθυνος του τμήματος επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή με email ή τηλέφωνο ή κινητό (sms) ή επιστολή.

ü    Ο Κηδεμόνας θα μπορεί να ενημερώνεται για τις απουσίες του παιδιού του, από την Ιστοσελίδα του σχολείου προσθέτοντας στο τέλος το /sis ,δηλ.:

http://1lyk-alexandr.evr.sch.gr/sis με όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης (προσωπικό για τον καθένα ) που έχει δοθεί από το σχολείο. Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

Υπάρχει συνεχής επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς/κηδεμόνες για την αμφίδρομη ενημέρωση που αφορά τη φοίτηση, ώστε να είναι εφικτή η έγκαιρη παρέμβαση, στις περιπτώσεις που απαιτείται.

 

Γ)  Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Υ:

 

1.   Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (2368/Γ2/9-1-2007) για την ασφάλεια των μαθητών, οι πόρτες εισόδου – εξόδου θα παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.Η έξοδος από το σχολείο χωρίς άδεια δεν επιτρέπεται και αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα.

2.  Σύμφωνα με Υπ. Απόφαση του ΥΠΠΕΘ (103373/Δ1/22-06-2018)οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή

στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

3.   Σύμφωνα με τις Υπ. αποφάσεις 84874/Γ7/15-07-2009 ΥΠΠΕΘ και την Δ2β/οικ.8809/31-01- 2018 Υπ. Οικ. στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάθε βαθμίδας, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα.

4.   Για κάθε παρέκκλιση από την προσήκουσα διαγωγή από το Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής

–Εσωτερικός Κανονισμός Σχολείου και αναλόγως του βαθμού της παρέκκλισης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν:

  • Ενέργειες Παιδαγωγικού Χαρακτήρα (ήπια μέτρα) - όπως αποκατάσταση ζημιών, έμπρακτη μεταμέλεια κτλ.
  • Μέτρα Παιδαγωγικού Χαρακτήρα - Προφορική Παρατήρηση, Επίπληξη, Αποβολή από τα μαθήματα μιας (1) ημέρας, Αποβολή από τα μαθήματα δύο (2) ημερών, Αλλαγή Σχολικού Περιβάλλοντος.

Επίσης ενέργειες και μέτρα παιδαγωγικού χαρακτήρα λαμβάνονται :

 

  • Εάν μαθητής παρακωλύει την διεξαγωγή μαθήματος είναι δυνατόν να του επιβληθεί Προφορική Παρατήρηση και να Απομακρυνθεί από την Αίθουσα διδασκαλίας λαμβάνοντας Απουσία.
  • Μετά από 3 απομακρύνσεις από τον ίδιο διδάσκοντα ή 5 συνολικά το Συμβούλιο Τμήματος (διδάσκοντες στο τμήμα) εξετάζει τους ενδεδειγμένους χειρισμούς.
  • Όταν πραγματοποιούνται Απουσίες σε ώρες Ημερήσιου Προγράμματος μεμονωμένες ή συνεχείς χωρίς την άδεια του Διευθυντή, αναζητούνται οι λόγοι και πραγματοποιούνται Ενέργειες Παιδαγωγικού Χαρακτήρα.

Οι μαθητές που αποβάλλονται Παραμένουν τις Ημέρες Αποβολής στο σχολείο.

 

Δ) Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Γ Ο Ν Ε Ω Ν – Κ Η Δ Ε Μ Ο Ν Ω Ν

  • Ημέρα συνάντησης των γονέων με τους διδάσκοντες καθηγητές ορίζεται η Δευτέρα. Το σχολείο θα παραμένει ανοικτό προς εξυπηρέτηση των γονέων και κηδεμόνων από τις 8:30 έως 13:30 .

 

Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για περαιτέρω επικοινωνία με διδάσκοντα ή την διεύθυνση του σχολείου:

 

  • Ηλεκτρονικά στην Ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου: ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
  • Θα ενημερώνετε τηλεφωνικά τη γραμματεία του σχολείου, ώστε ο εκπαιδευτικός να επικοινωνεί μαζί σας. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι 25510 26455.

 

ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

1Η ΩΡΑ: 

08.25 – 09.10

2Η ΩΡΑ: 

09.15 – 10.00

3Η ΩΡΑ: 

10.10 – 10.55

4Η ΩΡΑ: 

11.05 – 11.45

5Η ΩΡΑ: 

11.55 – 12.35

6Η ΩΡΑ: 

12.45 – 13.25

7Η ΩΡΑ: 

13.30 – 14.10

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Όπως όλοι γνωρίζουμε η συνεργασία καθηγητών και γονέων είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του σχολείου. Ειδικά η τακτική ενημέρωση των γονέων για διάφορα θέματα μαθητών είναι ο καλύτερος τρόπος να προλαβαίνουμε δυσάρεστες καταστάσεις και να βελτιώνουμε την εκπαίδευσή τους.

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να επικοινωνούν με το σχολείο στο τηλέφωνο 2551026455. Ειδικά κάθε Δευτέρα οι καθηγητές του σχολείου μας θα δέχονται τους γονείς για πληρέστερη ενημέρωση στις παρακάτω ώρες (Ω.Γ). Οι καθηγητές που δεν είναι εξ ολοκλήρου στο σχολείο μας και δεν έχουν μάθημα τη Δευτέρα, θα δεχονται τις ημέρες που έχουν μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.


Η Διευθύντρια

Ξανθοπούλου Ειρήνη

ΠΕ02 Φιλόλογος 

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24

(1 - user rating)

Στα πλαίσια ενημέρωσης Γονέων και Κηδεμόνων του εγγράφου του ΥΠΑΙΘ με αριθμ.51019/ΓΔ4/5-5-2023 με θέμα «Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24», σας πληροφορούμε ότι οι Υπεύθυνες Δηλώσεις (που επισυνάπτονται) θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους  δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 15-05-2023, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω gov.gr. Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

 

Κατεβάστε τα αντίστοιχα έγγραφα από τις παρακάτω διευθύνσεις.

1. ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ
2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ
4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΕΡΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ


Διαβίβαση Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατιωτικού Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005)

(1 - user rating)
Κατεβάστε από τους παρακάτω δεσμούς τα έγγραφα σχετικά με:

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2023
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ - ΕΠΙΛΟΓΗ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ




Υπεύθυνση δήλωση Γονέα για τις e-eggrafes

(1 - user rating)

Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο την
 



Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

 

Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει: α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (κηδεμόνας e-εγγραφές) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (πεδίο 3α) και β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (πεδίο 3β), και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που θα συμπληρώσει το πεδίο 3α στην Υπεύθυνη Δήλωση, καθώς θα πρέπει στο συγκεκριμένο πεδίο να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
  • Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο δηλώσεις). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
  •  Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.
  • Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.
  •  Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε  Δημόσια Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

 

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι

εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2022-23.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών
Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Εκφοβισμός και έκφραση Βίας ανηλίκων στις ημέρες Covid - 19

(1 - user rating)

Joomla templates by a4joomla