Εκπαιδευτικοί Όμιλοι- αποτίμηση 2023

(1 - user rating)

Συνοπτική αποτίμηση του εκπαιδευτικού ομίλου podcast

            Στα πλαίσια αυτού του εκπαιδευτικού ομίλου συναντήθηκαν οι μαθητές της ομάδας σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις. Έμαθαν να επεξεργάζονται ήχους και επίσης να ηχογραφούν τους δικούς τους. Εξοικειώθηκαν με τα αντίστοιχα μηχανήματα παραγωγής και επεξεργασίας ήχου και κατανόησαν όλα τα απαραίτητα στάδια που είναι απαραίτητα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα podcast. Σε όλη αυτή τη διαδικασία έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και προθυμία και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή πέντε podcast καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022- 2023, που αποτελούν μία σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχιση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Συνοπτική αποτίμηση του εκπαιδευτικού ομίλου «θεατρικό εργαστήρι»

            Στα πλαίσια του θεατρικού εργαστηρίου οι μαθητές συναντήθηκαν όχι μόνο κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις, αλλά και πολλές ακόμη, που ήταν απαραίτητες προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσίαση του θεατρικού έργου που είχε επιλεγεί από τους ίδιους. Έτσι, ενώ αρχικά ασχοληθήκαμε σαν ομάδα με το θεατρικό παιχνίδι, την κίνηση των παιδιών στο χώρο και την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της ενσυναίσθησης μέσα στην ομάδα, από τον Ιανουάριο επικεντρωθήκαμε στην παρουσίαση του θεατρικού έργου «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω», που είναι μία διασκευή του έργου «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο. Μάλιστα, στην προσπάθειά μας αυτή συνέδραμαν με προθυμία και παλαιότεροι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι υπήρξαν μέλη των παλαιότερων θεατρικών ομάδων του, δίνοντας έμπνευση και θάρρος και στα τωρινά μέλη. Αποτέλεσμα της πραγματικά επίπονης και επίμοχθης προσπάθειας των παιδιών είναι η θεατρική παράσταση «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» που θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και ώρα 9.00μ.μ. Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

 

Συνοπτική αποτίμηση του εκπαιδευτικού ομίλου ρομποτικής

            Στα πλαίσια αυτού του εκπαιδευτικού ομίλου οι μαθητές συμμετείχαν σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις, στο εργαστήριο της Πληροφορικής, στο σχολείο. Εργάστηκαν με τον μικροελεγκτή Arduino και υλοποίησαν δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής και εμπράγματου προγραμματισμού (physical computing). Οι μαθητές συναρμολόγησαν διατάξεις αυτοματισμού και ρομποτικής και τις προγραμμάτισαν για να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα. Ειδικότερα, προγραμμάτισαν βασικά εξαρτήματα (led, button, buzzer, αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, οθόνη υγρών κρυστάλλων) χρησιμοποιώντας τις ιδιαίτερες δυνατότητες του Arduino και μετατρέποντας εξωτερικά ερεθίσματα σε κατάλληλες αντιδράσεις. Ο όμιλος θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με καινούριες δραστηριότητες και εργασίες.     

Joomla templates by a4joomla