Erasmus 2021

(1 - user rating)

Συνέχεια της επίσκεψης των Βέλγων μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια προετοιμασίας του προγράμματος Erasmus με τίτλο «How special are your needs? Can we help?”

 

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης θέλοντας να εντοπίσουν σημεία της πόλης όπου υπάρχουν δυσκολίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα όρασης, ακολούθησαν μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης, κλείνοντας τα μάτια τους και χρησιμοποιώντας μπαστούνι τυφλών. Στη διάρκεια της μετακίνησης διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αρκετά σημεία με δυσκολίες που επιδέχονται παρέμβασης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.

Μια άλλη δραστηριότητα ήταν η φωτογράφηση του Εθνολογικού Μουσείου και του  Ναού «Αγίου Νικολάου» με ντρόουν, ώστε να μπορεί να γίνει τρισδιάστατη εκτύπωση των κτηρίων με σκοπό να μπορούν άτομα με προβλήματα όρασης  να ψηλαφίζουν την δομή των κτηρίων αυτών.

Η επίσκεψη των Βέλγων μαθητών στην πόλη μας έκλεισε  με εκμάθηση ελληνικών χορών όπως Συρτάκι η οποία συνέβαλε  στην ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων και στη σύσφιξη σχέσεων των μαθητών

 

Joomla templates by a4joomla