Επισημάνσεις για τους Υποψήφιους των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ- Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)

(1 - user rating)

 

1ο ΓΕ.Λ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021

Επισημάνσεις για τους Υποψήφιους των

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ-

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά:

α) η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση,

β) η Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και

γ) το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του οικείου Επιστημονικού πεδίου, δηλ. οι βαθμολογίες του και οι οικείοι συντελεστές βαρύτητας.

Εάν η εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση προϋποθέτει την εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, για τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού Μορίων των υποψηφίων προστίθεται στον αριθμό των μορίων που προκύπτουν από τη βαθμολογική επίδοση στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και τους οικείους συντελεστές βαρύτητας ο αριθμός μορίων που προκύπτει από το γινόμενο του βαθμού του ειδικού/κών μαθήματος/των ή των πρακτικών δοκιμασιών με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας.

ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Ε.Β.Ε.

  • Σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις χωρίς εξέταση σε Ειδικό Μάθημα, Πρακτικές δοκιμασίες:

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - ορίζεται από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως Ποσοστό, από 80% έως 120% (ορίζει ένα συντελεστή επί) του Μέσου Όρου των Μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του Επιστημονικού Πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα. Το ποσοστό αυτό ορίζεται με Υ.Α. του Υ.Π. (Φ.251/53234/Α5/13-05-2021 Υ.Α., ΦΕΚ 1930/τ.Β΄/15-5-2021

ü    π.χ. έστω η Μέση Επίδοση σε ένα Επιστημονικό Πεδίο είναι 12. Η Βάση εισαγωγής εξαρτάται από το Συντελεστή που έχει θέσει το Τμήμα. Εάν ο Συντελεστής είναι 100% η Βάση θα είναι 12, εάν είναι 80% η Βάση θα είναι 9,6 εάν είναι 110% η Βάση θα είναι 13,20.

Για την διαπίστωση της επίτευξης της Ε.Β.Ε. συγκρίνεται η ανά σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση Ε.Β.Ε. με τον Μέσο Όρο των Βαθμολογικών Επιδόσεων του υποψηφίου στα Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη στο στάδιο αυτό οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων.

 

  • Σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις με εξέταση σε Ειδικό/ά Μάθημα/τα ή Πρακτικές Δοκιμασίες:

Εξετάζεται:

  • πρώτα η επίτευξη της Ε.Β.Ε. ανά ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες της οικείας σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης (συγκρίνεται η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος με τη βαθμολογική επίδοση του υποψηφίου στο ειδικό μάθημα επιλογής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής βαρύτητας του ειδικού μαθήματος). Στην περίπτωση που απαιτούνται δύο ειδικά μαθήματα ο υποψήφιος θα πρέπει να επιτύχει την Ε.Β.Ε. και των δύο Ειδικών Μαθημάτων.

     Σύμφωνα με την αριθμ. Φ.251/53234/Α5/13-05-2021 Υ.Α., ΦΕΚ 1930/τ.Β΄/15-5-2021, οι συντελεστές Ε.Β.Ε. των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών έχουν ορισθεί από 0,70 έως 1,10.

     Για την δυνατότητα συμμετοχής των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα δεν απαιτείται πλέον η επιτυχής εξέταση των ειδικών μαθημάτων (βαθμολογική βάση το 10 με άριστα το 20) αλλά μόνο η επίτευξη της Ε.Β.Ε. στο/α ειδικό/ά μάθημα/τα.

  • Κατόπιν εξετάζεται η επίτευξη της Ε.Β.Ε. της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης.

Πληροφορίες και Ενδεικτικά Παραδείγματα (σελ.16) Υπολογισμού της Ε.Β.Ε. βρίσκονται στην με αριθμ. πρωτ. Φ.251/58003/Α5/24.05.2021 ¨ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ¨ εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

 

 

Από την Δ/νση του σχολείου

 

Κατεβάστε από την παρακάτω διεύθυνση τον αντίστοιχο ΦΕΚ


Joomla templates by a4joomla