ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

(1 - user rating)

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Ανθεμίου 3 - 68132 Αλεξανδρούπολη
Τηλ:. 2551026455  Fax: 2551088512
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ιστοσελίδα: http://1lyk-alexandr.evr.sch.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά με την δια ζώσης διδασκαλία και την παρουσία των μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

-          Ώρα προσέλευσης των μαθητών ορίζεται η ώρα 8:15 το πρωί,
-          Ώρα έναρξης του Ωρολογίου Προγράμματος στις 8:25 το πρωί,
-          Ώρα λήξης του Ωρολογίου Προγράμματος  έως 14:10 το μεσημέρι

Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου, το Ωράριο Διδασκαλίας με τα Διαλείμματα , οι Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς και η Ενημερωτική Επιστολή που σας έχει ήδη αποσταλεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς είναι αναρτημένα στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας.
-          Οι μάσκες για όλους, μαθητές και καθηγητές, είναι υποχρεωτικές σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Επίσης οι μαθητές καλό είναι να διαθέτουν και δεύτερη μάσκα στην σχολική τους τσάντα για πιθανή αντικατάσταση της μάσκας  που φορoύν λόγω φθοράς ή ύγρανσής της. ΟΔΗΓΙΕΣ για την σωστή χρήσης μάσκας  ΕΔΩ
-          Οι κανόνες υγιεινής και προστασίας από τον COVID-19, όπως έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ ΕΔΩ και το Υπουργείο Παιδείας  ΕΔΩ.
-          Το self-testing είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.
-          Γονείς και ενήλικοι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
-          Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
-          Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
-          Για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.
-          Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.
-          Για οποιαδήποτε πρόβλημα και σε περίπτωση απουσίας μαθητή/τριας από το σχολείο παρακαλώ να ενημερώνετε τηλεφωνικά το σχολείο.

Σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Το Κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί κανονικά από την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
  2. Οι μαθητές να έχουν μαζί τους τη Βεβαίωση μετακίνησης τους (που τους έχει χορηγηθεί από το σχολείο) κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο για να την επιδεικνύουν σε έλεγχο της αστυνομίας.


Η Διευθύντρια
Βαγή   Φωτεινή
ΠΕ 82  Μηχανολόγος Μηχ/κός
Joomla templates by a4joomla